Solarna net-zero kuća na plaži

10.09.2013. | Inhabitat

Arhitektonski studio WA Design inkorporirao je održive materijale u ovo spektakularno prebivalište koje se nalazi u Marin okrugu. Smeštena na maloj parceli na Stinson plaži u Kaliforniji, kuća je eklektični miks savremenih koncepata i recikliranih elemenata, pokrivena sa krovom od recikliranog drveta. Sunčana parcela je savršena za korišćenje solarnih fotonaponskih panela, koji omogućavaju kući postizanje net-zero energetskog statusa.

Projektantski tim je zadržao fokus na zelenim ciljevima, korišćenjem izolacionih pena, prirodne ventilacije i betonskih podova. Njihov glavni fokusje bio da se stvori krov sa nagibom ka jugu na koga se mogu postaviti solarni paneli. Lokacija kuće koja je smeštena na ruralnoj graničnoj oblasti sa pogledom na Pacifik izgleda prelepo i projektatni kažu da su takvo idealno mesto tražili godinama.

Omotač kuće je napravljen od talasastog Galvalume metala i cementnih elemenata. Izrada projekta da se uklopi u postojeće urbanističke propise, kao i u budžet, svakako nije bilo lako. Ali konačni ishod deluje kao savršeno mesto za opuštanje, koje je pritom i održivo.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...