Hotel koji visi iznad klisure u Kini

06.09.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Postojeća jama kamenoloma se pruža prema jugu i istoku, a izvajana forma objekta „Snow and Ice World“ delo biroa Coop Himmelb(l)au premošćava 170 metara od litice do litice iznad potopljene i viseće bašte koja stvara novi prostor za opuštanje pun ostrvima, vodenim površinama, stazama za šetnju i rampama koji povezuju ovaj objekat sa svojim prirodnim okruženjem.

Ovaj jedinstveni uokvireni otvoreni prostor između arhitekture i prirode se odlikuje impresivnom centralnom, staklenom kupom koja obezbeđuje kontrolisano dnevno osvetljenje kroz strukturu „Ice World“ sve do ostrva i vodenih površina.

Konzolni otvoreni bazen je deo atrakcija Vodenog parka i stvara vodopad od 60 metara visine koji pada dole u jamu kamenoloma. U unutrašnjosti kompleksa „Snow and Ice World“ će se nalaziti obilje prostora za opuštanje, smeštaj, restorani, kafići i prodavnice.

Prostor je koncipiran da zadovolji sve potrebe gostiju, a velike staklene fasade pružaju fenomenalne poglede na okolni pejzaž kamenoloma. U isto vreme, posetioci koji hodaju ili stoje na pešačkim stazama u kamenolomu mogu da gledaju šta se dešava u zgradi kroz njenu transparentnu fasadu, stvarajući interaktivni vizuelni kontakt sa unutrašnjošću objekta.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...