Hotel koji visi iznad klisure u Kini

06.09.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Postojeća jama kamenoloma se pruža prema jugu i istoku, a izvajana forma objekta „Snow and Ice World“ delo biroa Coop Himmelb(l)au premošćava 170 metara od litice do litice iznad potopljene i viseće bašte koja stvara novi prostor za opuštanje pun ostrvima, vodenim površinama, stazama za šetnju i rampama koji povezuju ovaj objekat sa svojim prirodnim okruženjem.

Ovaj jedinstveni uokvireni otvoreni prostor između arhitekture i prirode se odlikuje impresivnom centralnom, staklenom kupom koja obezbeđuje kontrolisano dnevno osvetljenje kroz strukturu „Ice World“ sve do ostrva i vodenih površina.

Konzolni otvoreni bazen je deo atrakcija Vodenog parka i stvara vodopad od 60 metara visine koji pada dole u jamu kamenoloma. U unutrašnjosti kompleksa „Snow and Ice World“ će se nalaziti obilje prostora za opuštanje, smeštaj, restorani, kafići i prodavnice.

Prostor je koncipiran da zadovolji sve potrebe gostiju, a velike staklene fasade pružaju fenomenalne poglede na okolni pejzaž kamenoloma. U isto vreme, posetioci koji hodaju ili stoje na pešačkim stazama u kamenolomu mogu da gledaju šta se dešava u zgradi kroz njenu transparentnu fasadu, stvarajući interaktivni vizuelni kontakt sa unutrašnjošću objekta.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...