INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Urbani park Piazza d'Armi

10.08.2012. | Evolo.us

Projektovan od strane arhitektonskog biroa Modostudio, Piazza d'Armi Urbani park spaja dva glavna aspekta: veštački i prirodni. Ivice ovog parka, pod uticajem okolne urbane strukture i stanja ovih prostora, stvaraju niz veštačkih i antropoloških oblasti, koje služe kao filter između okolnog urbanog dizajna i oblasti gradskog parka.     

Površina crkve, na igralištu, urbani trg kao i sportski objekti postaju isprepletani veštački svet u ovom naselju. Ovde se može naći urbani park, predeo koji je namerno otuđen, kako bi se dovelo do jedinstvenog apstraktnog iskustva. Ovaj park, ili bolje: pejzaž, postaje vitalan element za grad: mesto gde stanovnici mogu da dožive direktnu vizuelnu vezu sa okolnim planinama.

Park se prilagođava pozorištu, multifunkcionaloj zgradi i mestu izvođenja, ali je i kulturni prostor u gradu, zahvaljujući mnogim manifestacijama koje se tamo odigravaju. Filter između veštačkih i prirodnih područja postaje vizuelni, zbog zemljanih radova koji su potrebni za kreiranje parka. Funkcionalni elementi koji se nalaze na samim izlazima parka su uprošćeno oblikovani, sa ciljem da se stvori slika o urbanizmu unutrašnjeg dela parka.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;