INFONET-468X60-BANNER

Predstavljen Delta Planet na Autokomandi

16.05.2012. | Bizlife

Kompanija Delta Holding danas je zvanično predstavila projekat novog šoping-mola Delta Planet, koji će biti izgrađen na Autokomandi u Beogradu.

Na konferenciji za novinare u poslovnoj zgradi Delta Holdinga, govorili su potpredsednik Delta Holdinga Jelena Krstović, generalni direktor Delta Real  Estate Grupe Vojislav Glavinić, izvršni direktor marketinga Delta Real Estate Vidra Vučević i direktor projekata Delta Real Estate Jovan Obrenović, a prisustvovao je i predsednik Delta Holdinga Milorad Mišković.

Kako je najavljeno, novi šoping mol prostiraće se na 200.000 kvadratnih metara, a izgradnja će trajati od proleća 2013. do jeseni 2014. godine. Ovaj projekat doneće pet hiljada novih radnih mesta.

U izgradnju šoping-mola Delta Holding će projektnim finansiranjem uložiti nešto više od 200 miliona evra. Očekuje se da najmanje 50 brendova prvi put predstavi svoju ponudu na srpskom tržištu, a najmanje četiri najatraktivnija brenda pojaviće se u tzv. ankorama, prodavnicama većim od 3.000 kvadratnih metara.

Ističući zadovoljstvo što je Delta ispunila obećanje da neće čekati završetak ekonomske krize kako bi nastavila sa kapitalnim investicijama, Jelena Krstović, potpredsednica Delta Holdinga naglasila je da su kao kompanija u prvom kvartalu ove godine ostavili krizu za sobom.

„Tržište Srbije se nalazi u velikim problemima, međutim prepoznajući da samo podizanje potrošnje može da unapredi privrednu aktivnost u Srbiji, ovim putem ćemo dati svoj doprinos oporavku. Kompanije su danas opterećene kako bankarskim obavezama, tako i niskom kupovnom moći građana, ali pokretanjem ove investicije Delta će pokrenuti i poslove“, istakla je Krstovićeva.

Vojislav Glavinić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe, istakao je da će se na Autokomandi po prvi put videti neka nova rešenja u gradnji. „Objekat će predstavljati prvi zeleni šoping-mol, koji u izgradnji i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku energetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova“, istakao je Glavinić.

Zbog pogodne lookacije, ponude, najnovijih tehnologija koje donosi, Delta Planet će nakon 18 meseci potrebnih za izgradnju, postati najveći regionalni šoping-mol, prvi koji se ne nalazi na novobeogradskoj strani prestonice.

Povezane vesti sa portala Gradjevinarstvo.rs:  

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;