INFONET-468X60-BANNER

IdeaPaint - pretvorite ceo enterijer u veliku tablu za crtanje i pisanje

06.07.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Dok se već godinama ideje vezane za površinu unutrašnjih zidova uglavnom svode na LED osvetljenje, ekrane, virtuelne grafike ili pak prefabrikovane panele i dizajnirska rešenja za oblaganje, IdeaPaint vraća neposredni dodir naših ruku u enterijer.

Naše okruženje ne mora biti definisano samo digitalnim tehnologijama, digitalnim grafičkim prikazima i digitalizovanim informacijama. IdeaPaint je jedna od mogućnosti na koji način dečija soba ili učionica može postati pravi mali svet za razvijanje i obrazovanje, ili kako studio, kancelarija ili biro mogu biti "ukrašeni" neposredno zapisanim idejama i informacijama...

John Goscha je u svojoj 25 godini odbio ponudu za posao u kompaniji Goldman Sachs i započeo sa promocijom IdeaPaint (boja za ideje) - boji koja svaku pogodnu površinu može da pretvori u tablu za jednostavno pisanje i brisanje. Zbog uspeha njegovog proizvoda proglašen je i za jednog od 30 najinspirativnijih ljudi ispod 30 godina u SAD.

Prednost, osim očigledne mogućnosti da svaki centimetar zidova svoje kancelarije pretvorite u površinu za brainstorm-ing, jeste i duplo niža cena po kvadratu u odnosu na običnu belu tablu čiju funkciju preuzima.

IdeaPaint zaista zidu daje identične karakteristike kakve ima i tabla za pisanje - tj. na zidovima ne ostaju fleke već se sve napisano i nacrtano sasvim jednostavno briše krpom/sunđerom.

Boja se nanosi na standardno pripremljenu površinu zida kao i za svaku drugu boju. Preko nje se takođe može i premazati nova boja bez uklanjanja. Na sajtu proizvođača se navodi da boja ne puca, ne ljušti se, ne prlja i ne žuti tokom vremena.

IdeaPaint dobila je nekoliko nagrada:

  • Best of NeoCon Innovation
  • Best of NeoCon Gold in Wall Treatments
  • Building Magazine's Grand Prize for Unique Solutions
  • Green Star Award from Interior Design Magazine
  • Metropolitan Home Design 100

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;