SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Porše kreira luksuzni toranj za strastvene kolekcionare automobila

05.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Automobilski brendovi kao što su Aston Martin, Bentley i Bugatti već su uplovili u svet arhitekture, kreirajući impozantne zgrade inspirisane automobilskim dizajnom. Sada, kompanija Porsche Design predstavlja svoj najnoviji projekat - Porsche Design Tower Bangkok, zgradu koja kombinuje vrhunski luksuz i strast prema automobilima.

Porsche Design Tower Bangkok

Porsche Design Tower Bangkok (Foto: Porsche Design)

Ovaj ekskluzivni toranj u srcu tajlandske prestonice biće dom za 22 luksuzne rezidencije, sa cenama koje idu do 40 miliona dolara. Zgrada će biti visoka 95 metara, imaće 21 sprat, a dizajnirana je u saradnji sa kompanijom Ananda Development.

Iako nije reč o neboderu impresivnih razmera kao što je Mercedes-Benz Place u Dubaiju, Porsche Design Tower Bangkok svakako donosi inovativan spoj automobilskog dizajna i urbanog luksuza. Fasada je inspirisana mehanizmom krova Porsche 911 Targa i ima automatska balkonska vrata, dok će osvetljenje na vrhu zgrade podsećati na svetlosne elemente Porscheovih sportskih automobila.

Porsche Design Tower Bangkok

Toranj će imati 22 luksuzne rezidencije (Foto: Porsche Design)

Privatne garaže za ljubitelje automobila

Jedna od ključnih karakteristika ove zgrade su posebne garaže namenjene kolekcionarima automobila. Svaka od 22 rezidencije imaće svoj Passion Space - prostor u kojem vlasnici mogu čuvati, održavati i izlagati svoje automobilske dragulje. Ove garaže su dizajnirane i kao mesta za društvene okupljanja, omogućavajući vlasnicima da kombinuju svoju ljubav prema automobilima sa luksuznim načinom života.

Zanimljivo je da će zgrada koristiti spiralnu automobilsku rampu, poznatu kao "The Loop", koja će omogućavati pristup garažama. Ovaj sistem je praktičniji od onog koji je korišćen za Porsche Design Tower u Majamiju, gde je za transport automobila korišćen poseban lift.

Porsche Design Tower Bangkok

Stanovi će koštati od 15 do 40 miliona dolara (Foto: Porsche Design)

Luksuzne rezidencije sa vrhunskim sadržajima

Luksuzne rezidencije, nazvane Sky Villas, prostiraće se na površini do 1.135 kvadratnih metara, što ih čini izuzetno prostranim i ekskluzivnim. Cene ovih stanova kreću se od 15 do 40 miliona dolara. Pored raskošno opremljenih enterijera, vlasnici će uživati u brojnim pogodnostima, kao što su bazen, fitnes centar, poslovni salon i luksuzne kuhinje po meri.

Porsche Design Tower Bangkok

Zgrada imati spiralnu automobilsku rampu (Foto: Porsche Design)

Dizajn inspirisan automobilima

Sam dizajn zgrade prenosi estetske elemente automobila kompanije Porsche. Baza zgrade je inspirisana Mission R koncept automobilom, dok je vrh zgrade dizajniran tako da osvetljenje podseća na prepoznatljiva svetla sportskih modela ovog proizvođača.

Izgradnja Porsche Design Tower Bangkok trebala bi da započne naredne godine, a završetak se očekuje 2028. godine. Ovaj projekat još jednom potvrđuje da automobilski brendovi ne nude samo vozila visokih performansi, već ulaze i u svet arhitekture, kreirajući luksuzne objekte koji pružaju vrhunski komfor, ali i platformu za kolekcionare automobila da izlože svoje najvrednije primerke.

Porsche Design Tower Bangkok

Predviđene su posebne garaže namenjene kolekcionarima automobila (Foto: Porsche Design)

Za ljubitelje automobila i luksuznog načina života, Porsche Design Tower Bangkok predstavlja idealnu kombinaciju modernog stanovanja i strasti prema automobilima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;