GEO-ENERGY
GEO-ENERGY
11077 NOVI BEOGRAD, SRB
NEDELJKA GVOZDENOVIĆA 21

011 3173 954
060 0999 957
BOJAN MARKOVIĆ

GEO-ENERGY

GEO-ENERGY D.O.O. je ekskluzivni distributer Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija d.o.o. za proizvod R MAG, koji je namenjen za problem kamenca u vodi, cevima i instalacijama.

Tim stručnjaka Instituta Mihajlo Pupin-Piezotehnologija d.o.o. preko tri decenije uspešno proizvodi uređaj R MAG, koji trajno rešava problem stvaranja kamenca i eliminiše naslage postojećeg kamenca u sistemu.

R MAG uređaji snabdeveni su permanentnim magnetima, a namenjeni su za magnetnu obradu vode i drugih tečnosti sa ciljem da se spreči pojava kamenca. R-MAG postupak sprečava pojavu kamenca promenom kristalne strukture. Hemijski sastav ostaje potpuno nepromenjen, sadržaj minerala se ne menja ali i veoma tvrda voda dobija svojstva meke vode. Rade u bilo kom položaju (vertikalnom, horizontalnom ili zakošenom).

R MAG, u zavisnosti od namene, može da se podeli u tri kategorije:

 1. Kamenac u bojlerima, veš mašinama i mašinama za pranje posuđa, odnosno kamenac u pojedinačnim kućnim i profesionalnim uređajima – PROTOK DO JEDNOG METRA KUBNOG NA SAT VREMENA.
 2. Kamenac u kućama, zgradama, poslovnim objektima, hotelima, restoranima, pekarama, poslastičarnicama, auto praonicama, tržnim centrima, itd. – PROTOK DO PET METARA KUBNIH NA SAT VREMENA.
 3. Kamenac u industrijskim postrojenjima sa velikim protocima vode – fabrikama, banjama, termoelektranama, sistemima za hlađenje, sistemima za grejanje, kotlovska postrojenja, izmenjivači toplote, čileri, isparivači, itd. - PROTOK DO 300 METARA KUBNIH NA SAT VREMENA.

R-MAG postupak pruža sledeće prednosti u odnosu na sve druge metode u sprečavanju pojave i rastvaranju postojećeg kamenca:

 • nema pogonskih troškova,
 • nema održavanja-svi delovi na uređaju su trajni, nema dodatnih troškova pri upotrebi,
 • nema upotrebe hemijskih sredstava-nije potrebno dodavati sredstva za omekšavanje vode, odnosno hemijska sredstva i svi drugi sistemi za omekšavanje vode se apsolutno eliminišu iz upotrebe, 
 • nema potrošnje električne energije,
 • postojeći kamenac se eliminiše u roku od 3-6 meseci,
 • na posuđu ne ostaju „bele mrlje“ (kod mašina za pranje posuđa),
 • bez začepljenja dizni,
 • neograničena garancija na funkcionalnost i trajnost.

Reference za R MAG uređaj:

 1. Termoelektrane, prvi ugrađen u TE Vreoci pre 25 godina i još uvek radi, kapacitet 30m³/sat.
 2. Bukovička Banja – Aranđelovac, dva uređaja pre 20 godina, kapaciteta, 13 i 18m³/sat.
 3. Kombinat Aluminijuma Podgorica – 200m³/sat, pre 12 godina.
 4. Fabrika guma Trajal – Kruševac.
 5. Reahem – destilerija alkohola, Srbobran.
 6. Razvoj i izrada minijaturnih uređaja sa protocima 1 do 15 litara/sat, za Švajcarski - ECOVAP, za paročistače i zubarske stolice.
 7. MASTER sporski centar Zemun, kapacitet 40m³/sat, za dve toplotne pumpe.
 8. DESIGN D.O.O. Knjaževac, 7m³/sat-vodeći proizvođač voćnih preparacija u Republici Srbiji za industriju sladoleda, pekarsku industriju, konditorsku industriju, industriju bezalkoholnih napitaka…
 9. Veliki broj uređaja za privatne zgrade i kuće različitog kapaciteta i izvedbi kao i za fizička i pravna lica za mini pogone klanica, razne prerade, itd.