INFONET-468X60-BANNER

Skup "Investicioni projekti gradova Srbije iz oblasti obnovljive energije i energetske efikasnosti" u Kragujevcu

12.05.2011. | CEDEF

Centralno-evropski forum za razvoj – CEDEF, uz podršku SIEPE, sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije i gradom Kragujevcem kao domaćinom organizuje investicioni skup 17. maja u Skupštini grada Kragujevca.

Poslovni skup gradova i opština sa potencijalnim investitorima otvoriće Verica Kalanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca. Investicionom skupu će prisustvovati predstavnici EU i međunarodnih investicionih fondova, međunarodnih finansijskih institucija, inostranih i domaćih poslovnih asocijacija, ekonomski atašei diplomatskih predstavništava u Srbiji, lokalne samouprave, biznis lideri i mediji.

Na skupu će biti predstavljeni projekati gradova iz oblasti obnovljivih izvora energije i programa energetske efikasnosti. Neki od njih su:

  • Beograd - projekat iz oblasti biomase
  • Čačak - projekat iz oblasti rasvete
  • Kragujevac - projekat iz oblasti javne rasvete
  • Novi Bečej - projekti iz oblasti grejanja i rasvete
  • Novi Sad - projekat primene energetske efikasnosti u školama
  • Varvarin - projekat formiranja energetski nezavisne opštine
  • Vranje - projekat iz oblasti solarne energije
  • Zrenjanin - projekat iz oblasti solarne energije
  • Vršac  -  projekat iz oblasti geotermalne energije
  • Paraćin - projekat iz oblasti solarne energije
  • Niš  - projekat iz oblasti solarne energije 

Vrednost predloženih projekata se kreće u iznosu od 300.000 do 2 miliona evra. Investiranje u zeleno - energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u velikom porastu je u svetu i interesovanje za programe ove vrste je sve veće i u Srbiji.

Investicioni projekti koji će biti predstavljeni na ovom skupu biće sastavni deo CEDEF Green Investment Road Show koji će se nastaviti u Briselu, Parizu i Beču.

Šest najbolje pripremljenih projekata biće plenarno prikazani na skupu, dok će ostali biti predstavljeni na posebno organizovanim štandovima i biti sastavni deo materijala i publikacije za učesnike skupa. Projekte za javno prikazivanje će izabrati stručnjaci iz SIEPE i CEDEFA.

Ovaj investicioni skup, koji je fokusiran na projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, prvi je ove vrste u Srbiji. Njegov cilj je da omogući gradovima kao nosiocima projekata, s jedne strane, i potencijalnim investitorima, sa druge, da se neposredno susretnu i konkretno razgovaraju o potencijalima i modelima saradnje. Osim uvodnog plenarnog dela biće najviše vremena omogućeno za interaktivni rad, međusobne susrete i predstavljanje investicionih kapaciteta gradova Srbije. Publicitet i vizibilitet kroz medije biće, kao i na prethodnim susretima i forumima koje je CEDEF organizovao sa svojim partnerima, jedan od važnijih aspekata ovog investicionog skupa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;