INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sveobuhvatno rešenje - Layher Allround skele

29.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Layher Allround skele postale su sinonim za modularne skele na tržištu. Dokazana kombinacija snažnih veza u brzoj i bezvijačnoj tehnologiji sistema sa AutoLock funkcijom olakšava automatsko povezivanje pod pravim i bilo kojim drugim uglom istovremeno obezbeđujući sigurnost.

Layher Alrround skele

Layher Allround skele (Foto: Layher)

Od svog lansiranja 1974. godine, ovaj originalni sistem neprekidno se razvija i nudi impresivnu raznovrsnost upotrebe: na bilo kom gradilištu, u industriji, hemijskim postrojenjima, elektranama, brodogradilištima, kao i za različite javne manifestacije. Koriste se kao skele za rad, zaštitu, fasadne radove, podršku, kao unutrašnje ili spoljašnje, pa i pokretni tornjevi.

Čak i sa veoma teškim rasporedima i stilovima arhitekture ili sa povećanim zahtevima za bezbednost, Layher Allround skele su brže, sigurnije i ekonomičnije rešenje.

Princip sveobuhvatnosti

Rezultat vrhunskog inženjeringa: do osam priključaka može se napraviti u strukturno idealnom Allround konektoru, na jednom nivou i pod različitim uglovima.

Opsežna odobrenja:

  • Lightweight Allround skele Z-8.22-939
  • Čelične Allround skele Z-8.22-64 na osnovu EN 12811
  • LWv Allround skele Z-8.22-949
  • Aluminijumske Allround skele Z-8.22-26.1

Prednosti Lightweight Allround  skela

Brzina: Lakše komponente povećavaju brzinu montaže, kao i kapacitete transporta - to stvarno štedi novac.

Jačina: Povećana nosivost uprkos manjoj težini.

Sigurnost: Poboljšana bezbednost i zdravlje na radu tokom montaže zahvaljujući AutoLock funkciji.

Ergonomija: Povećana slobodna visina i smanjenje fizičkog napora zahvaljujući uštedi na težini sistema.

Efikasnost: Samo jedna vertikala potrebna je za stojeće i viseće skele zahvaljujući integrisanim nastavnim cevima. Nije potrebno vremenski zahtevno dodatno montiranje nastavnih cevi ili skladištenje dva različita tipa vertikala.

Aluminijumski TwixBeam

Aluminijumski TwixBeam predstavlja multifunkcionalno sistemsko rešenje koje se može korisiti za potporu, kao viseće skele ili izbočene konstrukcije, pa sve do radnih platformi velikog raspona i upotrebe kao glavne grede sistema. Dakle, TwixBeam je multifunkcionalna aluminijumska ploča za izgradnju skela i oplata.

Aluminijumski FlexBeam

Brza montaža i optimalna upotreba materijala obezbeđuju ekonomičnu konstrukciju skela. Aluminijumski FlexBeam ispunjava ono što obećava. Zahvaljujući svojoj većoj nosivosti, konfiguracija viseće skele može biti proširena. To štedi vreme tokom montaže i štiti konstrukciju - manje bušenja, manje montaže i manje demontaže.

FlexBeam

FlexBeam (Foto: Layher)

Integrisani sistem omogućava kontinuiranu laku montažu koristeći standardne komponente sistema Allround. Ako se koristi kao viseća skela, dostupne su anker ploče i viseće stope za nošenje ploča. Anker ploča je namenjena za direktno spajanje na zidove,  kao i na donje strane mostova ili na kose površine.

Allround sistem mostova

Allround sistem mostova idealan je dodatak Layher Allround skelama: uz samo nekoliko dodatnih komponenti, može se obezbediti rešenje za pešačke mostove velikog raspona ili za konstrukcije za nošenje teških tereta.

Sistem mostova

Sistem mostova (Foto: Layher)

Allround FW sistem

Sa samo tri dodatne komponente u odnosu na Allround skele, sada postoji još bolje i ekonomičnije rešenje za premošćavanje i učvršćivanje: Allround FW sistem. Sastoji se od stuba sistema Allround FW, čvrste uzdužne ploče sistema Allround FW kao gornje i donje ploče, te dužinski podesive dijagonalne šipke sistema Allround FW, ovaj novi proizvod može se brzo sastaviti uz pomoć bolcni.

FW sistem

FW sistem (Foto: Layher)

Bočno ojačanje postiže se korišćenjem standardnih delova proverenih Allround skela. Doprinos visokoj nosivosti novog proizvoda daje upotreba čelika visoke čvrstoće i visina dizajna sistema Allround FW, kao i njegova montaža u standardnoj dimenziji sistema Allround bez bočnog pomeranja. To osigurava strukturalno povoljan centralni prenos sile.

Sistem podupiranja TG 60

Layher je posebno dizajnirao sistem podupiranja TG 60 za izgradnju potpornih konstrukcija. One su centrirane na ramovima za podupiranje TG 60 sa integrisanim rozetama. Svi ramovi su simetrični tako da se prilikom montaže ne mora uzimati u obzir smer dijagonalnih ukrućenja. Allround TG 60 može preneti teret do 6 tona po jednoj vertikali. Statička analiza je u skladu sa DIN EN 12812.

TG 60

TG 60 (Foto: Layher)

Modularni stepenišni toranj Allround

Brzo za montažu, bezbedno za upotrebu: Sa modularnim stepenišnim tornjem Allround, Layher omogućava efikasan pristup gradilištu. Ne samo da se može unapred montirati na tlu u delimičnim modulima, a zatim premestiti kranom, već pruža i pogodan visinski razmak zahvaljujući upotrebi početne vertikale Allround LW 2.21 m.

Stepenišni tornjevi

Stepenišni tornjevi (Foto: Layher)

Sistemski rukohvat

Sa sistemskim rukohvatom moguće je izbeći kompleksne jednokratne dizajne i montažne radove. Sa samo tri dela - držačem za rukohvat, spojnicom i cevi za rukohvat - zaštitna ograda može se brzo i lako instalirati u skladu sa propisima za svaki tip stepenica. Lagane aluminijumske cevi za rukohvat prečnika 42,3mm za udoban hvat lako se seku i buše, a takođe se brzo čiste. Jednostavno se zakivaju na montirane držače za rukohvate.

Sa rotirajućim spojnicama koje omogućavaju postavljanje bilo kog ugla između 90° i 180°, svi prelazi između cevi za rukohvate su glatki i prijatni na dodir. Zahvaljujući praktičnom pomoćnom sredstvu za montažu sa oznakama za postavljanje, montaža držača za rukohvate je izuzetno laka. Eliminiše potrebu za mukotrpnim merenjem visine i udaljenosti rukohvata od zaštitne ograde za decu.

STAR ram

Glavna prednost STAR rama je njegova neograničena integracija u sistem Allround. Kombinuje brzinu montaže okvira za skele sa neuporedivom fleksibilnošću Allround skela. Sa samo dve dodatne komponente, STAR ramom i STAR zaštitnom ogradom, možete izgraditi fasadne skele za 24% brže i sa 38% manje težine u odnosu na standardne Allround standarde.

Zaštitne ograde se montiraju kompletno bez alata. Crvena sigurnosna šipka čak i iz velike daljine pokazuje da li su zaštitne ograde obezbeđene ili ne.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;