Pirot: Opština ispunila sve odredbe Ugovora o izgradnji Zatvorenog bazena

25.06.2014. | PlusOnline

Na nedavno održanoj sednici Opštinskog veća, članovi Veća podržali su Aneks ugovora da se rok za okončanje radova na zatvorenom bazenu produži do kraja ove godine, umesto do prvog septembra, kako je planirano. Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju opštine“ kaže da nije nerealno očekivati da radovi budu završeni do početka nove školske godine, jer kod svih postoji želja da se projekat konačno privede kraju. Na bazenu je ostalo da se uradi još oko 10 procenata radova, a izvodjaču se sa plaćanjem kasni tri meseca.

- Nadam se da će do kraja meseca nadležni državni organi da formiraju radnu grupu koja će pregledati situacije i platiti izvođaču radova za sve ono što su uradili. Preduzeće „Putevi Užice“, izvođač radova sam je, upravo iz ovog razloga, tražio produženje roka izgradnje ovog kapitalnog objekta. Što se tiče lokalne samouprave, mi smo ispoštovali sve odredbe koje su predvidjene ugovorom, tako da praktično od nas ništa ne zavisi – kaže Kostić.

Od preostalih radova, prema Kostićevim rečima, na objektu je ostalo još da se uradi još nekih desetak procenata svih radova. U toku je postavljanje podnog grejanja oko samog bazena

- Ostalo je da se postave keramičke pločice, da se uradi ulaz u sam bazen, reč je o velikom aluminijskom portalu, treba da se uradi lift za šta je oprema kupljena. Svlačionice su sređenje. Praktično ostali su neki završni radovi i u principu došli smo do kraja i niko ne želi da od jednog projekta koji je za primer, u celoj Srbiji, napravimo nešto o čemu će se samo negativno govoriti – ističe Kostić.

U planu „Direkcije za izgradnju opštine Pirot“ je da se do kraja građevinske sezone sredi i okolina objekta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...