Pirot spreman za izgradnju jeftinih stanova

13.05.2014. | Blic

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović rekao je juče (12. maj 2014.) „Tanjugu“ da je opština Pirot jedna od prvih u Srbiji koja se još pre tri godine uključila u projekat izgradnje jeftinih stanova. Bila je određena i lokacija, ali se zbog problema u radu tadašnjeg nadležnog ministarstva ceo projekat zaustavio, rekao je on.

- Još početkom 2011. godine odbornici SO Pirot su doneli odluku o formiranju opštinske stambene agencije koja je trebalo da vodi izgradnju stanova. Pirot je bio u grupi od 12 gradova koji su sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta – rekao je Popović.

Dodao je i da se opština obavezala da će u izgradnji stanova učestvovati sa 30 procenata, dok je ostatak trebalo da pokrije država. Određena je i lokacija u naselju „Tanasko Rajić“.

- Bili smo spremni da krenemo u realizaciju. Međutim, omanulo je tadašnje ministarstvo, usledili su parlamentarni izbori nakon kojih je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, kao potpisnik sporazuma, podeljeno na dva ministarstva što je, na kraju, dovelo i do obustave projekta – rekao je Popović.

Po ondašnjem projektu, dodao je, u planu je bila izgradnja 64 stana u Pirotu, u tri lamele.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...