INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Alibunar: Za obnovu puteva milion evra

28.04.2014. | Dnevnik

Kompanija „Kontinental vind Srbija“ doniraće oko milion evra za rekonstukciju puteva neophodnih za izgradnju vetroparka „Čibuk 1“, jedne od najvećih investicija u Srbiji, čija se izgradnja očekuje sledeće godine.

Sporazum, koji su prethodno usvojili odbornici skupštine opštine Alibunar,  potpisali su predsednik opštine Đurica Gligorijev i direktorka kompanija KWS Ana Brnabić.

Ovim sporazumom dogovoreno je da će kompanija KWS urediti deonice opštinskog puta Vladimirovac-Devojački bunar i izgraditi atarski put za pristup vetroelektrani „Čibuk 1“. Time će biti olakšan put do Deliblatske peščare, a meštanima nekoliko sela prolaz poljoprivredne mehanizacije. Pripremu projektne dokumentacije, pribavljanje dozvola i rekonstrukciju potpuno će finansirati KWS.

Gligorijev je istakao da je reč o izuzetno značajnoj donaciji koja će omogućiti razvoj izletničkog i sportsko-rekreativnog turizma, a  turističku destinaciju Devojački bunar, učiniti bližom i privlačnijom. Po njegovim rečima, donacija će pospešiti i planirana buyetska ulaganja u ovu destinaciju, kako bi ona bila prepoznatljivija na turističkoj karti Srbije.

Direktorka KWS je ukazala da je saradnja sa opštinom Alibunar  uspostavljena prošle godine, a da će uređenjem asfaltnog puta i izgradnjom atarskog, uz rekonstrukciju dva pružna prelaza, saobraćaj biti bezbedniji, a stanovnici Vladimirovca će lakše i brže stizati do Dolova i Mramorka. Po njenim rečima, KWS planira da investira oko 450 miliona evra u vetroparkove, a da se u prvoj fazi planira izgradnja 57 vetrenjača, proizvodne snage od 2,5 megavata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;