INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Apatin kao model za privlačenje investitora

25.04.2014. | RTS

Pajtić je tokom današnje posete Centru rekao da je ta investicija, kroz saradnju Pokrajine i lokalnih samouprava, dobar recept za privlačenje stranih investitora, jer je do sada Centar u Apatinu privukao 37 miliona evra.

Predsednik pokrajinske vlade je dodao da vojvođanska administracija namerava da po modelu Robno-trgovinskog centra u Apatinu, napravi još nekoliko ovakvih zona u Vojvodini, kako bi vojvođanska mesta bila atraktivnije za strane investitore.

- Centar u Apatinu je zajednički projekat pokrajine Vojvodine i opštine Apatin i on je jedan od najboljih pokazatelja zašto Vojvodina dobija evropska i svetska priznanja za uspeh u privlačenju stranih investicija – rekao je Pajtić.

On je sa predsednikom opštine Apatin Živoradom Smiljanićem obišao gradilišta italijanske fabrike za proizvodnju i preradu tekstila "Fleš Srb" i fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare, koje će raditi u okviru Robno-trgovinskog centra.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić naveo je da je poredizgradnje fabrika za preradu tekstila i otpadnih voda, u planu I izgradnja slovenačke fabrike nameštaja, takođe u okviru Robno-trgovinskog centra.

Dodao je da će za mesec dana biti nastavljena i izgradnja drumskog terminala, a u planu su i ulaganja u izgradnju trga, pijace i velnes centra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;