Nastavljena gradnja vrtića u Karlovcima

07.04.2014. | Dnevnik

Nakon devetomesečne pauze nastavljena je gradnja vrtića u Sremskim Karlovcima. Radnici „Slovan progresa“ iz Selenče prionuli su na posao tamo gde su stali u junu prošle godine, a to su zanatski radovi unutar objekta.

Kako je zbog usaglašavanja sa pravilnikom o energetskoj efikasnosti bila neophodna izmena projekta, kao dodatni obavljaju se izolaterski radovi, koji prvobitno nisu u tom obliku planirani. Reč je o spuštanju plafona u hodnicima i izolaciji podova. Posle toga slede molerski radovi, ugradnja grejanja, parketa, keramičkih pločica. Jedna ekipa radnika betonira trotoar oko vrtića.

Prema mišljenju pomoćnice predsednika opštine Brigite Dimitrijević za završetak ovih poslova biće potrebno dva do dva i po meseca. Kako je predsednik sremskokarlovačke opštine Milenko Filipović izjavio, vrtić bi trebalo da bude spreman za prijem mališana do septembra.

Do tada bi trebalo da bude završeno i infrastrukturno opremanje parcele na kojoj se gradi ovaj predškolski objekat da bi mogao da primi decu. Lane je izgrađen vodovodni krak od vodorezervoara na Čeratu do okretnica autobusa. Ostalo je da se on produži do vrtića, kao i da se izgradi kanalizaciona mreža, potporni zid i prilazna saobraćajnica objektu. Prema prvobitnom  ugovoru gradnja vrtića, koja je počela u julu 2012. godine koštala je 120 milona dinara, ali je ta suma premašena zboog promene projekta i dodatnih radova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...