INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za vikend počinju pripremni radovi za Beograd na vodi

07.03.2014. | Novosti

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali najavio je danas da će tokom predstojećeg vikenda početi uklanjanje šina sa područja Savskog amfiteatra, a, s obzirom na to da će taj proces trajati od šest do osam meseci, očekuje da do kraja godine prostor predviđen za prvu fazu radova u okviru projekta "Beograd na vodi" bude oslobođen.

Mali  najavio da će sledeće nedelje početi i renoviranje zgrade Stare zadruge, gde će se nalaziti centar za promociju projekta, u šta će investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kroz donaciju uložiti oko dva miliona evra.

- Ugovor je usaglašen, a čeka se osnivanje preduzeća "Beograd na vodi" koje će biti u stoprocentnom vlasništvu republike. Na taj način stvoriće se pravni entitet za potpisivanje ugovora. Sve investiranje i radovi teći će kroz to preduzeće, a očekuje se da ga formira nova vlada po okončanju izbora – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, "Beograd na vodi" izuzetno je važna investicija za grad, ali i za republiku, jer će pokrenuti čitavu građevinsku industriju, kao i druge investicije, poput železničke stanice "Prokop", nove autobuske stanice i obilaznice oko Beograda.

- Preciznije, treća faza projekta podrazumeva završetak obilaznice na potezu Bubanj Potok, Beli Potok, Vinča i Pančevo, sa mostom kod Vinče. Ne treba zaboraviti ni metro, koji je uslovljen realizacijom prethodno pobrojanih projekata i koji bi mogao, po obezbeđivanju finansiranja, da počne da se realizuje krajem sledeće godine. Dakle, "Beograd na vodi" pokreće brojne druge razvojne investicije u Beogradu i zato je jedan od prioriteta u narednom periodu – rekao je Mali.

Kako je objasnio, imovinsko-pravni odnosi nisu regulisani na svega oko pet procenata prostora obuhvaćenog projektom i zato je formirana radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva građevinarstva i urbanizma, "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", "Republičke direkcije za imovinu" i "Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove".

Mali se osvrnuo i na socijalnu politiku u prestonici i najavio i da će se isplata pomoći najugroženeijim penzionerima u Beogradu nastaviti kako je i obećano – sredinom sledeće nedelje za tu namenu biće izdvojeno oko 250 miliona dinara, a reč je o prvoj rati pomoći penzionerima za ovu godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;