INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović najavila tender za kupovinu kalorimetara

04.02.2014. | Blic

Država će u narednih mesec ili dva raspisati tender za uvođenje kalorimetara u određene ustanove i stambene zgrade preko kojih će utrošena toplotna energija biti obračunata i naplaćena, najavila je ministarka energetike, Zorana Mihajlović.

- Država će finansirati centralne kalorimetre za određene ustanove i zgrade, a dalje razvodjenje od tog centralnog kalorimetra po stanovima je nešto što će morati zajedno da rade toplane, grad i skupština stanara. Oni će morati da sednu za sto i da dogovore uslove kako da građanima omoguće da imaju kalorimetre u svom stanu – rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon obilaska toplane "Novi Beograd".

Ona je precizirala da je to potrebno kako građanima ne bi stizao centralni račun koji bi se potom delio po stanovima, već da svako plati koliko je potrošio. "Beogradske toplane", kako je rekao direktor tog preduzeća Zoran Predić, spremne su za takav način obračunavanja električne energije.

- Postoje određene stvari koje moramo u toku godine da završimo, ali to je zadatak svih nas, ne samo toplana, to je zadatak i lokalnih samouprava i skupštine stanara. Svako u tom poslu ima svoje obaveze – rekao je Predić i dodajući da će "Beogradske toplane" uraditi svoj deo zadataka. - Svesni smo da to nije mala investicija, ali svi zajedno ćemo pokušati.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;