INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja petlje kod Nove Pazove (video)

21.11.2013. | RTV

Nova Pazova će konačno dobiti direktan pristup auto-putu Beograd-Novi Sad. Opštinska administracija je rešila imovinsko-pravna pitanja oko zemljišta, novac za izgradnju petlje je obezbeđen iz kredita i ostaje da se sa završetkom projektno-tehničke dokumentacije raspiše tender za izvođače radova.

Četvrt veka žitelji Nove Pazove i privrednici slušaju priče o petlji koja bi ih spojila sa auto-putem. Sve dosadašnje lokalne vlasti su ovaj posao isticale kao prioritet, ali bi se brzo zapetljale u raskoraku između obećanja, podeljenih nadležnosti, manjka novca i komplikovanih procedura.

Nedeljko Kovačević, direktor "Direkcije za izgradnju" u Staroj Pazovi kaže da je lokalna samouprava rešila sva imovinsko-pravna pitanja oko zemljišta i sada predaju lokacijsku dozvolu. Vršilac dužnosti direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da su sredstva obezbeđena iz kredita i da će biti raspisan tender za izvođača radova. Prema njegovim očekivanjima, tokom 2014. Petlja će biti izgrađena.

Uporedo sa petljom koja će koštati, kako se procenjuje, 4 miliona evra, radiće se i rekonstrukcija centra Nove Pazove, kuda svakodnevno prolaze desetine hiljada putničkih vozila i teretnih kamiona. Postojeće industrijske zone i nova, koja se gradi uz sam koridor, biće direktno spojene sa auto-putem Beograd-Novi Sad, a preko Vojke i sa auto-putem Beograd-Zagreb.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;