Hotel "Radison blu stari mlin" – spoj luksuza i istorije

12.11.2013. | Novosti

Mostarska petlja već se ogleda u novoj fasadi budućeg hotela lanca "Radison blu", koji napreduje punom parom do modernog zdanja na mestu nekadašnjeg Starog mlina kraj zgrade BIGZ-a.

- Izgradnja napreduje prema planovima, trenutno se privode kraju radovi na fasadi od aluminijuma, stakla i keramike. U toku je i postavljanje instalacije u unutrašnjosti zgrade, kako bi sve bilo spremno za nameštaj i ostalu opremu enterijera – kažu investitori iz "Soravija rijal stejt menadžmenta".

Sa novim konstrukcijama napreduje i obnavljanje Starog mlina od sačuvanog materijala, u saradnji sa "Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda", ali mnogim prolaznicima se nameće pitanje čuvenog dimnjaka iza hotela.

- Dimnjak ne pripada placu gradilišta, nije povezan sa hotelom "Radison blu Stari mlin" – objašnjavaju iz kompanije "Soravija".

Kompletan ambijent oko ovog kompleksa je impresivan: na ulazu na plato sa fontanom goste će dočekivati dva korintska stuba, a odakle će put voditi na vrata raskošne recepcije. Nasuprot poslovne kule biće smeštena balska sala sa detaljima stare hrastovine iz prvobitne građevine, a sliku prošlosti čuvaće i zidovi od čistih opeka i specijalnog grafit enterijera.

"Tajni" prolazi

Ulazu u garažu sa 144 parking mesta namenjen je prostor između zgrade BIGZ-a i kompleksa "Stari mlin", dok je za napuštanje garažnog mesta predviđen izlaz iz Manasijeve ulice. Sve građevine biće iznutra povezane prolazima, pa će posetioci imati nesmetan pristup svim odeljcima hotela.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...