Hotel "Radison blu stari mlin" – spoj luksuza i istorije

12.11.2013. | Novosti

Mostarska petlja već se ogleda u novoj fasadi budućeg hotela lanca "Radison blu", koji napreduje punom parom do modernog zdanja na mestu nekadašnjeg Starog mlina kraj zgrade BIGZ-a.

- Izgradnja napreduje prema planovima, trenutno se privode kraju radovi na fasadi od aluminijuma, stakla i keramike. U toku je i postavljanje instalacije u unutrašnjosti zgrade, kako bi sve bilo spremno za nameštaj i ostalu opremu enterijera – kažu investitori iz "Soravija rijal stejt menadžmenta".

Sa novim konstrukcijama napreduje i obnavljanje Starog mlina od sačuvanog materijala, u saradnji sa "Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda", ali mnogim prolaznicima se nameće pitanje čuvenog dimnjaka iza hotela.

- Dimnjak ne pripada placu gradilišta, nije povezan sa hotelom "Radison blu Stari mlin" – objašnjavaju iz kompanije "Soravija".

Kompletan ambijent oko ovog kompleksa je impresivan: na ulazu na plato sa fontanom goste će dočekivati dva korintska stuba, a odakle će put voditi na vrata raskošne recepcije. Nasuprot poslovne kule biće smeštena balska sala sa detaljima stare hrastovine iz prvobitne građevine, a sliku prošlosti čuvaće i zidovi od čistih opeka i specijalnog grafit enterijera.

"Tajni" prolazi

Ulazu u garažu sa 144 parking mesta namenjen je prostor između zgrade BIGZ-a i kompleksa "Stari mlin", dok je za napuštanje garažnog mesta predviđen izlaz iz Manasijeve ulice. Sve građevine biće iznutra povezane prolazima, pa će posetioci imati nesmetan pristup svim odeljcima hotela.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....