INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pokrajina pomaže obnovu trga u Beočinu

01.11.2013. | RTV

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i predsednik Opštine Beočin Bogdan Cvejić, potpisali su ugovor o dodeli bespovratnih sredstava opštini Beočin za uređenje centra naselja, odnosno glavnog trga. Sredstvima u iznosu od dva miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za privredu sufinansira projekat opštine, čija vrednost iznosi sedam miliona dinara.

Opština Beočin je korisnik ovih sredstava na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorija AP Vojvodine, za sufinansiranje projekata planskog uređenja turističkih tematskih celina.

Ističući činjenicu da je kvalitet projekata koji su uzeti u obzir na ovom konkursu bio presudan i jedini validan kriterijum, Vasin je dodao da se udruženim sredstvima Pokrajine i lokalnih samouprava mogu očekivati veći i kvalitetniji rezultati i projekti koji će ostaviti vidljiv trag.

- Pokrajinski sekretarijat je do sada uložio značajna sredstva u razvoj turizma. Pozvali smo opštine da udružimo sredstva i podstakli ih da same prepoznaju svoje turističke namere i kreiraju sadržaje u okviru svojih kapaciteta. Od proleća naredne godine, kada se planira završetak većine tih projekata, Vojvodina će postati bogatija za mnoštvo turističkih sadržaja. U prvom krugu konkursa, sredstva za uređenje turističkih tematskih celina dodeljena su Paliću za obnovu Muškog štranda, Beloj Crkvi za uređenje parka, Vršcu i Sremskim Karlovcima za izradu projektno tehničke dokumentacije za uređenje gradskog jezgra i Irigu za Vinsku ulicu na Ribarskom trgu. Preostala sredstva su u drugom krugu dodeljena prevashodno opštinama u Banatu: Kovačici za Galeriju naivnog slikarstva, Žitištu za Dom kulture, Opovu za uređenje sportskog centra, kao i opštinama Beočin i Bečej za uređenje glavnog trga – rekao je Vasin.

Cvejić je istakao značaj projekta za samu lokalnu samoupravu, ali prvenstveno za turiste koji bi po dolasku u ovo mesto, zaokupljeni sadržajima i izgledom koje ono nudi, mogli da se zadrže dan duže.

- Naš projekat podrazumeva uređenje centra i glavnog trga u Beočinu. Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova uspeli smo da zaokružimo celinu projekta koji smo započeli pre tri godine, kada je u centru renoviran postojeći trg uz pomoć kompanije ,"Lafarž". Posle dugo godina, Opština Beočin će konačno dobiti izgled kakav zaslužuje i mogućnost da privuče veći broj posetilaca – rekao je predsednik Cvejić i najavio osnivanje turističke organizacije Beočina u januaru 2014. godine.

Sredstva Pokrajinskog sekretarijata za privredu su usmerena ka istinskim biserima vojvođanskog turizma. U realizaciji navedenih projekata Sekretarijat će učestvovati u vidu pomoći i podrške, kako bi se završili u planiranim rokovima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;