INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stari grad čeka novo ruho

11.09.2013. | E-kapija

Tri beogradska skvera – kod Bitef teatra, ispred kafane "Stara Hercegovina" i na uglu Kralja Petra i Gospodar Jovanove, čiji je budući izgled predstavljen proletos, još čekaju početak obnove.

Na konkurs za uređenje ova tri mini-trga na Starom gradu, koji je raspisala ta beogradska opština, stiglo je ukukpno 78 radova, a stručni žiri izabrao je u aprilu tri najbolja idejna rešenja – skver Mire Trailović, kod Bitef teatra, dobiće ozelenjeni zid sa puzavicama i binu za nastupe, skver isped škole "Mihailo Petrović Alas" u Ulici kralja Petra – stepenice za pauzu i predah, a prostor ispred kafane "Stara Hercegovina" postaće oaza prirode usred grada.

U opštini Stari grad u toku je izrada glavnog projekta za uređenje ovih prostora. Opština će finansirati celokupno uređenje, ali se još uvek ne zna koliko je novca za to potrebno, niti kada bi i kojom dinamikom radovi trebalo da budu realizovani.

- Po završetku izrade projekta, potrebno je da se izvrši i precizan predmer i predračun radova, kako bismo imali informaciju o vrednosti ukupnih troškova. Specifikacija troškova za projekte koje su učesnici predali u okviru konkursa nije bila u potpunosti precizna. Nakon završetka projekta i specifikacije finalnih troškova znaće se početak, redosled i ukupna vrednost radova. Početak radova i realizacija zavisiće i od vremenskih prilika, a sve troškove uređenja snosiće opština Stari grad – rečeno je u opštini.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;