INFONET-468X60-BANNER

Uskoro četiri nova vrtića

20.08.2013. | Danas

U toku je izgradnja četiri vrtića i sanacija većeg broja postojećih, kažu iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, tako da roditelji ne moraju da brinu oko predstojećeg upisa, jer će biti mesta za sve.

- Opština Novi Beograd dobiće dva nova vrtića, jedan u naselju Belvil koji će sa radom početi u oktobru ove godine i moći će da primi 270 mališana, kao i u Vojvođanskoj ulici, kapaciteta za 315 dece, koji će biti završen tokom 2014. godine. Sledeće godine sa radom će početi i vrtić koji se gradi u Stublinama, za oko 200 mališana tog dela Obrenovca. Pored ovih vrtića, gradi se i inkluzivno odbdanište u Denkovoj bašti, na opštini Zvezdara, koje će od oktobra primiti 60 dece – ističe gradska sekretarka Ljiljana Jovčić.

Ona dodaje da će u istom periodu sa radom početi i depandans u naselju Stepa Stepanović za stotinu mališana i vrtić u Višnjičkoj banji na Palilulil sa 80 mesta.

Prema procenama Sekretarijata, navodi Jovčićeva, najviše zainteresovanih za upis dece ima na opštini Voždovac, gde je u planu izgradnja novog vrtića za 270 dece u naselju Stepa Stepanović, a zatim u opštinama Surčin i Zemun, konkretno u naseljima Batajnica i Busije, gde je u toku priprema dokumentacije, definisanje parcele i sređivanje imovinsko pravnih odnosa.

- Novi vrtić biće izgrađen u i naselju Altina. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i opština Zemun potpisali su ugovor o prenosu objekta predškolske ustanove u ovom naselju, čime će se ubrzati završetak radova. Procena Sekretarijata jeste da je na toj parceli moguće graditi vrtić daleko većeg kapaciteta od započetog. Budući da se naselje brzo širi namera nam je da čim se steknu uslovi, uđe u proces preprojektovanja. Tako bi se, osim planiranih 800 metara kvadratnih, koji bi koristila deca uzrasta od tri godine do polaska u školu, obezbedio i prostor za decu jaslenog uzrasta od jedne do tri godine – objašnjava Jovčićeva.

Renoviranje

Tokom letnjeg perioda broj dece u vrtićima drastično se smanjuje zbog godišnjih odmora, pa se to vreme koristi za uređenje i renoviranje vrtića. Prema rečima Jovčićeve, u svim objektima preškolskih ustanova u gradu urađeno je higijensko krečenje centralnih i distributivnih kuhinja, sanirane su i popravljene sprave za igru dece, popravljen je i nabavljen nameštaj i didaktička sredstva. Najobimniji radovi izvedeni su u predškolskim ustanovama Zvezdara, Voždovac, Novi Beograd i Stari grad.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;