Od građana Šida traži se pet meseci strpljenja

23.07.2013. | Dnevnik

Posle velikih priprema počeli su sinhronizovi radovi na postavljanju gasovodne mreže u samom Šidu. Kao investitor gasovodne mreže u 19 naseljenih mesta šidske opštine "Srbijagas" će uložiti 12 miliona evra. Još prošle godine u nekim selima u istočnom delu opštine (Kukujevci, Bačinci i Erdevik) položena je u mreža za gas u zemlju. Ove godine gasovodna mreža je krenula u pravcu Adaševaca. Na ulasku u selo račva se prema Vašici, a potom Ilincima i Batrovcima.

Najteži deo posla izvođače radova čeka u samom Šidu. Zato je predsednik ove opštine Nikola Vasić na inicijativu "Srbijagasa" održao preventivni sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća za stambenu izgradnju i građevinsko zemljište, "Vodovoda", "Telekoma Srbije", "Elektrovojvodine", te predstavnicima investitora i izvođača radova. Izvođač radova ne želi kopanjem zemlje u gradu da ošteti vodovodne i kanalizacione cevi, optičke kablove, strujne kablove i drugo. Dogovor je postignut. Po jedan predstavnik svakog zainteresovanog preduzeća biće prisutan, na licu mesta, prilikom izvođenja radova u Šidu.

- Ovakve preventivne sastanke smo imali u svim gradovima gde smo obavljali taj deo posla. Cilj nam je da izbegnemo neželjene havarije prilikom kopanja. Raskopaćemo ulice Šida. Molimo građane da usklade svoje svakodnevne poslove sa prilikama na ulicama – rekao je Miroslav Lekić, direktor sektora za investicije "Srbijagasa".

Distributivni gasovod sa polietilenskim gasom u Šidu dug je 80 km. Samo 5,5 km biće gasovod jačine srednjeg pritiska, zato će Šid dobiti dve merne regulacione stanice, a jedna od njih biće glavna. Strateški partner opštine Šid i "Srbijagasa" Italijan Emilio Milan kaže da će nakon ovog postignutog dogovora sa javnim preduzećima, gasovodna mreža u gradu biti završena do kraja godine.

Predstavnik izvođača radova Ilija Vukov iz Novog Sada očekuje sinhronizovanu saradnju sa lokalnim preduzećima i nesmetan rad po gradu koji će se završiti za pet meseci. Direktor "JP za stambenu izgradnju i građevinsko zemljište" Zoran Semenović kaže da će gasifikacija 19 naseljenih mesta biti završena iduće godine, međutim, šidska opština će dobiti gas tek onda kada se završi magistralna mreža od Sremske Mitrovice do Kukujevaca. Sekundarni izvodi za priključak domaćinstava ne stavljaju se odmah, već će se to činiti naknadno, što znači i novo kopanje po Šidu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...