INFONET-468X60-BANNER

Od građana Šida traži se pet meseci strpljenja

23.07.2013. | Dnevnik

Posle velikih priprema počeli su sinhronizovi radovi na postavljanju gasovodne mreže u samom Šidu. Kao investitor gasovodne mreže u 19 naseljenih mesta šidske opštine "Srbijagas" će uložiti 12 miliona evra. Još prošle godine u nekim selima u istočnom delu opštine (Kukujevci, Bačinci i Erdevik) položena je u mreža za gas u zemlju. Ove godine gasovodna mreža je krenula u pravcu Adaševaca. Na ulasku u selo račva se prema Vašici, a potom Ilincima i Batrovcima.

Najteži deo posla izvođače radova čeka u samom Šidu. Zato je predsednik ove opštine Nikola Vasić na inicijativu "Srbijagasa" održao preventivni sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća za stambenu izgradnju i građevinsko zemljište, "Vodovoda", "Telekoma Srbije", "Elektrovojvodine", te predstavnicima investitora i izvođača radova. Izvođač radova ne želi kopanjem zemlje u gradu da ošteti vodovodne i kanalizacione cevi, optičke kablove, strujne kablove i drugo. Dogovor je postignut. Po jedan predstavnik svakog zainteresovanog preduzeća biće prisutan, na licu mesta, prilikom izvođenja radova u Šidu.

- Ovakve preventivne sastanke smo imali u svim gradovima gde smo obavljali taj deo posla. Cilj nam je da izbegnemo neželjene havarije prilikom kopanja. Raskopaćemo ulice Šida. Molimo građane da usklade svoje svakodnevne poslove sa prilikama na ulicama – rekao je Miroslav Lekić, direktor sektora za investicije "Srbijagasa".

Distributivni gasovod sa polietilenskim gasom u Šidu dug je 80 km. Samo 5,5 km biće gasovod jačine srednjeg pritiska, zato će Šid dobiti dve merne regulacione stanice, a jedna od njih biće glavna. Strateški partner opštine Šid i "Srbijagasa" Italijan Emilio Milan kaže da će nakon ovog postignutog dogovora sa javnim preduzećima, gasovodna mreža u gradu biti završena do kraja godine.

Predstavnik izvođača radova Ilija Vukov iz Novog Sada očekuje sinhronizovanu saradnju sa lokalnim preduzećima i nesmetan rad po gradu koji će se završiti za pet meseci. Direktor "JP za stambenu izgradnju i građevinsko zemljište" Zoran Semenović kaže da će gasifikacija 19 naseljenih mesta biti završena iduće godine, međutim, šidska opština će dobiti gas tek onda kada se završi magistralna mreža od Sremske Mitrovice do Kukujevaca. Sekundarni izvodi za priključak domaćinstava ne stavljaju se odmah, već će se to činiti naknadno, što znači i novo kopanje po Šidu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;