SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Zrenjaninci grade fabriku u Tunisu

16.07.2013. | Dnevnik

Zrenjaninska fabrika "Beohemija" poslovno je iskoračila s tla Evrope i počela je da investira na drugom kontinentu. Naime, domaći proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike nedavno je započeo izgradnju fabrike u Tunisu.

U pitanju je projekat koji se sprovodi u partnerstvu s Tunišanima, u odnosu pola-pola.

- Plan nam je da u roku od dve godine sagradimo i pustimo u rad dve moderne fabrike u kojima će se proizvoditi potpuno identičan program kao i u zrenjaninskim pogonima – rekao je direktor “Beohemije” Slavenko Sekulić, i napomenuo da je u pitanju veliki projekat koji označava ovu kompaniju kao lidera na Balkanu koji može transferisati tehnologiju.

Po Sekulićevim rečima, Srbija je zemlja koja je svojevremeno izgubila tu bitku, ali će ovakvim projektima pokušati da se vrati na tržište nauke, znanja i kvalitetnih investicija, i neće se oslanjati samo na prodaju proizvoda.

- U prvom trenutku pokrivaćemo sever Afrike, dakle Tunis, Libiju i Alžir, s ukupno 65 miliona stanovnika, a u budućnosti planiramo da se proširimo i ka ostatku srednjoafričkog kontinenta. Tunišanske kompanije s kojima sarađujemo na ovom projektu su prvorazedne. One jedino na taj način mogu doći do tehnologije, ali i nekoj novoj kompaniji sa strane obezbediti pristup tom tržištu – naglasio je Sekulić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;