INFONET-468X60-BANNER

Velimir Ilić vodi građevinare u Irak

10.06.2013. | Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić će sa predstavnicima građevinskih firmi iz Srbije otputovati u Irak, gde će početi radnu posetu toj zemlji. Cilj posete je angažovanje srpske građevinske industrije u procesu infrastrukturne obnove Iraka, naročito u oblasti stanogradnje, mostogradnje, vodoprivrede, izgradnje auto-puteva i elektroenergetskih objekata i rekonstrukcije regionalne putne infrastrukture.

Ilić će boraviti u Iraku na poziv ministra građevine i stanovanja te zemlje Mohameda Al Deradžija.

U delegaciji Srbije su, osim stručnog tima resornog ministarstva, predstavnici kompanija "Energoprojekt" i PIM, Instituta za puteve, Saobraćajnog instituta CIP, "Unipromet"-a, "Gemaks"-a, kao i "Jugoimport"-a, navedeno je u saopštenju vlade.

Deradži je prilikom posete Srbiji izjavio da je Irak postao jedna od najjačih ekonomija u tom delu sveta, ukazavši da je trenutni ekonomski rast devet procenata i da će rastući trend do kraja godine iznositi 13 procenata. Planirani prihod od prodaje nafte za 2013. godinu biće 250 milijardi dolara, što je dobar preduslov za pokretanje velikih građevinskih projekata u cilju obnove Iraka, dodao je irački ministar.

Prema njegovim rečima, u Iraku su planirani veliki infrastrukturni projekti i to: 42 projekta za stanogradnju, izgradnja 27 mostova, izgradnja 800km autoputa, kao i popravka regionalne putne infrastrukture u dužini od 2.740km.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;