Velimir Ilić vodi građevinare u Irak

10.06.2013. | Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić će sa predstavnicima građevinskih firmi iz Srbije otputovati u Irak, gde će početi radnu posetu toj zemlji. Cilj posete je angažovanje srpske građevinske industrije u procesu infrastrukturne obnove Iraka, naročito u oblasti stanogradnje, mostogradnje, vodoprivrede, izgradnje auto-puteva i elektroenergetskih objekata i rekonstrukcije regionalne putne infrastrukture.

Ilić će boraviti u Iraku na poziv ministra građevine i stanovanja te zemlje Mohameda Al Deradžija.

U delegaciji Srbije su, osim stručnog tima resornog ministarstva, predstavnici kompanija "Energoprojekt" i PIM, Instituta za puteve, Saobraćajnog instituta CIP, "Unipromet"-a, "Gemaks"-a, kao i "Jugoimport"-a, navedeno je u saopštenju vlade.

Deradži je prilikom posete Srbiji izjavio da je Irak postao jedna od najjačih ekonomija u tom delu sveta, ukazavši da je trenutni ekonomski rast devet procenata i da će rastući trend do kraja godine iznositi 13 procenata. Planirani prihod od prodaje nafte za 2013. godinu biće 250 milijardi dolara, što je dobar preduslov za pokretanje velikih građevinskih projekata u cilju obnove Iraka, dodao je irački ministar.

Prema njegovim rečima, u Iraku su planirani veliki infrastrukturni projekti i to: 42 projekta za stanogradnju, izgradnja 27 mostova, izgradnja 800km autoputa, kao i popravka regionalne putne infrastrukture u dužini od 2.740km.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...