Velimir Ilić vodi građevinare u Irak

10.06.2013. | Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić će sa predstavnicima građevinskih firmi iz Srbije otputovati u Irak, gde će početi radnu posetu toj zemlji. Cilj posete je angažovanje srpske građevinske industrije u procesu infrastrukturne obnove Iraka, naročito u oblasti stanogradnje, mostogradnje, vodoprivrede, izgradnje auto-puteva i elektroenergetskih objekata i rekonstrukcije regionalne putne infrastrukture.

Ilić će boraviti u Iraku na poziv ministra građevine i stanovanja te zemlje Mohameda Al Deradžija.

U delegaciji Srbije su, osim stručnog tima resornog ministarstva, predstavnici kompanija "Energoprojekt" i PIM, Instituta za puteve, Saobraćajnog instituta CIP, "Unipromet"-a, "Gemaks"-a, kao i "Jugoimport"-a, navedeno je u saopštenju vlade.

Deradži je prilikom posete Srbiji izjavio da je Irak postao jedna od najjačih ekonomija u tom delu sveta, ukazavši da je trenutni ekonomski rast devet procenata i da će rastući trend do kraja godine iznositi 13 procenata. Planirani prihod od prodaje nafte za 2013. godinu biće 250 milijardi dolara, što je dobar preduslov za pokretanje velikih građevinskih projekata u cilju obnove Iraka, dodao je irački ministar.

Prema njegovim rečima, u Iraku su planirani veliki infrastrukturni projekti i to: 42 projekta za stanogradnju, izgradnja 27 mostova, izgradnja 800km autoputa, kao i popravka regionalne putne infrastrukture u dužini od 2.740km.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...