Na prodaju kasarna u Kanjiži i lokacije u industrijskoj zoni u Horgošu

03.04.2013. | Dnevnik

Kompleksi bivše kasarne u Kanjiži i industrijske zone u Horgošu koji su u vlasništvu kanjiške opštine, odlukom na poslednjoj sednici SO Kanjiža, ponuđeni su na prodaju zaintersovanim investitorima, za šta je odmah raspisan javni oglas za podnošenje prijava za javno nadmetanje koje je zakazano za 26. april. Procenjena tržišna vrednost je 750.000 evra. Za građevinsko zemljište u zoni čiste industrije u Horgošu od preko 20 hektara procenjena tržišna vrednost je dva evra po kvadratnom metru.

Kanjiška opština je uzela kredit i kupila kompleks nekadašnje kasarne od Vojske Srbije 2010. godine, da bi ubrzala njegovo stavljanje u funkciju ekonomskog razvoja, dok je najveći deo ulaganja u industrijsku zonu u Horgošu investiran iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Predstavnici opozicije su uputili zamerke što će opština eventualno biti na gubitku, ukoliko se kompleks kasarne u Kanjiži proda po početnoj ceni, jer od kupovine kasarne iz opštinske kase se plaćaju kamate za kredit i čuvarska služba. Takođe je postavljano pitanje ulaganja u industrijsku zonu u Horgošu.

- Kompleks ne može da se proda ispod utvrđene početne tržišne cene, a ukoliko bi se prodao po početnoj ceni od 750.000 evra, opština bi zaista imala nešto gubitka. Međutim, ako opština ne bi kupila ovu imovinu, ona bi još pripadala Vojsci Srbije i ko zna kada bi se stavila u funkciju.

Za ulaganja u industrijsku zonu u Horgošu Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrio je 100 miliona dinara, ali je do sada realizovano 22,5 miliona dinara, bez velikih izgleda da nastavi finansiranje ove investicije u skorije vreme - rekao je predsednik kanjiške opštine Mihalj Njilaš.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...