INFONET-468X60-BANNER

Stvoreni uslovi za izgradnju apatinske luke

14.02.2013. | RTV

Posle formiranja Agencije za upravljanje lukama, kompletirana je procedura za primenu modela javno-privatnog partnerstva na izgradnji luke u Apatinu na Dunavu i, sada je potrebna samo saglasnost vladine komisije, saopštilo je danas Ministarstvo saobraćaja.

Kako je saopšteno, postoji veliki interes stranih kompanija da grade luku na Dunavu, čija je vrednost radova procenjena na 20 miliona evra. Od srpskih deset luka, osam je privatizovano, dve su ostale u vlasništvu države, a upravo ovih dana ponovo se aktuelizuje izgradnja luke u Apatinu.

Na sastanku sa predsednikom Skupštine opštine Apatin Živoradom Smiljanićem, ministar Mrkonjić je upoznat sa namerama mnogobrojnih potencijalnih investitora, koji duže vreme čekaju da se završe neophodne zakonske procedure, kako bi konkurisali za dobijanje posla na izgradnji apatinske luke, dodaje se u saopštenju.

S obzirom da su sada stvoreni svi potrebni preduslovi, koji se poklapaju sa jučerašnjim formiranjem Agencije za upravljanjem lukama, koja će koordinisati sve aktivnosti između resornog ministarstva i potencijalnih ulagača, konstatovano je da će vrlo brzo kompletan srpski lučki sistem doživeti značajnu ekspanziju i prosperitet.

Posle velikih napora Ministarstva saobraćaja da se pojednostave i ubrzaju zakonske formalnosti na izdavanju upotrebnih dozvola i kompletne papirologije, sada se može konstatovati da je stranim ulagačima dat "vetar u jedra" kako bi u najskorijoj budućnosti naše luke drastično promenile izgled, poboljšale protok robe i kapitala, i značajno uticale na privredni razvoj Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;