INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Smederevo prihvatilo poravnanje sa "Comico Oil"

09.01.2013. | Tanjug

Skupština Smedereva prihvatila je 4. januara 2013. godine predlog poravnanja sa kompanijom "Comico Oil", oko izmirivanja duga za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije u tom gradu. Odbornici su dali saglasnost gradskom pravobraniocu da zaključi sudsko poravnanje sa kompanijom "Comico", i za tu odluku je glasalo 54 odbornika, a sedam je bilo protiv.

"Comico Oil" je ranije najavio da će prihvatiti zahtev gradske uprave Smedereva i uplatiti oko 60 miliona dinara po osnovu kamate na kašnjenje uplate za zakup zemljišta na kome treba da se gradi rafinerija.

Prema rečima zamenika direktora te kompanije Radomira Radivojevića, "Comico Oil" je spreman da gradu Smederevu jednokratno uplati taj dodatni iznos za kamate, zajedno sa 652 miliona dinara za zakup zemljišta.

Radosavljević je ranije rekao da "Comico" traži od grada Smedereva pisanu izjavu kojom će toj kompaniji biti garantovano da može da zakupi još 3,6 hektara zemljišta neophodnih za izgradnju rafinerije, po ceni koju na dan zakupa proceni Poreska uprava Srbije. "Comico" je prihvatio da do 31. januara plati cenu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu.

Gradska uprava Smedereva je tužila "Comico Oil" i zatražila raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije, jer taj američko-holandski kozorcijum nije u predviđenom roku uplatio novac za zakup zemljišta.

- Ova odluka je pobeda razuma, i grada Smedereva i "Comico Oil"-a. Smederevo u svoj budžet dobija 720 miliona dinara, a "Comico" priliku da pokaže svoju ozbiljnost da krene u ostvarenje investicije, što podrazumeva apliciranje za dobijanje lokacijske dozvole, za građevinske dozvole i na proleće početak građevinskih radova – rekao je zamenik direktora kompanije Radomir Radivojević.

Na sednici održanoj u petak, odbornici opozicije iskazali su sumnju u činjenicu da se rafinerija može izgraditi za 250 miliona evra, kako je to najavio investitor, kao i negodovanje zbog toga što gradske vlasti još nisu upoznale samog investitora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;