Dačić: Iskoristiti energetske potencijale regiona (video)

05.11.2012. | Tanjug

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je došlo vreme da se iskoriste zajedndički energetiski potencijali koje imaju zemlje regiona. On je na konferneciji za novinare u Vladi Srbije, posle sastanka ministara energetike Srbije Zorane Mihajlović sa minstrima ekonomije Crne Gore Vladimirom Kavarićem i ministrom energetiike Republike Srpske (RS) Željkom Kovačevićem, istakao da je energetika velika razvojna šansa za Srbiju.

Premijer je ukazao da jedino zajedničkom saradnjom zemalja regiona ti energetski potencijali mogu biti iskorišćeni. Mnoge zemlje sveta su zaintersovane da investiraju u energetski sektor u Srbiji, kao što su Nemačka, Italija SAD, Kanada Kina i Japan, rekao je Dačić i napomenuo da je proteklih godina bilo mnogo potpisanih memoranduma, ali da u Srbiji više od dve decenije nije izgrađen nijedan energetski objekat.

On je ponovio da je energetika najveća razvojna šansa Srbije i da je logično da Crna Gora, BIH, RS i Srbija sarađuju na korišćenju energetskih potencijala. Dogovoreno je da sa RS napravimo Strategiju privredne saradnje, rekao je Dačić, dodajući da nakon konstituisanja nove vlade u Crnoj Gori, treba da se obezbedi i bolja privredna saradnja te zemlje sa Srbijom.

Drina i druge reke koje protiču kroz zemlje regiona, imaju veliki energetski potencijal, koji zajednički treba iskoristiti, ukazao je Dačić i dodao da on kao premijer daje punu podršku proširenju saradnje Srbije sa Crnom Gorom, BIH i RS.


 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...