"Ytong" predstavio termoblok za bolju izolaciju i uštedu energije do 50%

06.04.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija "Xella Srbija" je predstavila novi "Ytong Termoblok PLUS 30" koji bez dodatne termoizolacije i sa 30 cm debljine zadovoljava novi Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada i ostvaruje do 50% uštede u potrošnji energije za grejanje i hlađenje u odnosu na klasični sistem gradnje.

Naime, na osnovu Pravilnika koji će početi da se primenjuje u septembru, spoljni zidovi neće smeti da imaju koeficijent prolaznosti toplote ("U") veći 0,298 W/m2K.

Kako je saopštila kompanija "Xella Srbija", "Ytong Termoblok PLUS 30" jedini je građevinski materijal na našem tržištu koji u samo jednom sloju od 30 cm, bez dodatne termoizolacije, zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu- njegova "U" vrednost je tačno 0,298 W/m2K.

"Ytong Termoblok PLUS 30" preporučuje se za gradnju spoljašnjih zidova objekata u svim delovima Srbije, a u kombinaciji sa Ytong pregradnim zidovima omogućava uštedu neto prostora čak do 10% u odnosu na tradicionalnu gradnju.

"Ytong" termoblokovi poznati su i kao odličan ekološki materijal napravljen od potpuno prirodnih sirovina—peska, kreča, cementa, gipsa i vode.

Dejan Mikić, menadžer prodaje kompanije "Xella Srbija", kazao je da "Ytong Termoblok PLUS" 37,5 cm premašuje specifikacije novog Pravilnika, s obzirom na to da je njegova "U" vrednost čak 0.24 W/m2K.

- Razvojem i ulaganjem u bolji kvalitet sirovina, kao i u novu tehniku proizvodnje, od januara 2012. godine Xella Srbija je u svoj proizvodni asortiman uvela nove proizvode po inovativnoj recepturi i unapređenim termoizolacionim karakteristikama. "Ytong Termoblok PLUS" 30 cm i "Ytong Termoblok PLUS" 37,5 cm zadovoljavaju najstrože svetske standarde gradnje. Ytong blokovi pogodni su za izgradnju porodičnih kuća, stambenih i poslovnih zgrada, javnih, industrijskih i ugostiteljskih objekata. Mnogi korisnici u Srbiji već su se uverili u prednost naših blokova koji su pogodni za spoljne i unutrašnje zidove - objasnio je Mikić.

 
Share |

Komentari: 1

draskocg 25.03.2016 02.30.05

nije tacno da ste jedini materijal sa tom vrijednoscu izolacije. Postoji mnogo bolji blok od vaseg Thermo Block koji na 25 cm zida ima vredno U=0,27m2K

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.ytong.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ante 23.10.2021.
Недавно је Предcедник обећао да ће радови п...
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...