SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Željezara Nikšić bi mogla da bankrotira

20.07.2011. | B92

Vlasnik nikšićke kompanije Neksan Miodrag Davidović, koja upravlja Željezarom, upozorio je da bi ta fabrika mogla i da bankrotira. Do toga bi moglo da dođe ukoliko Željezara u narednih 15 dana ne dokaže da je sposobna za proizvodnju kvalitetnog čelika i poštovanje ugovorenih isporuka.

Davidović, čija je kompanija nakon uvođenja stečaja u Željezari preuzela upravljanje fabrikom, kazao je da nemačkoj kompaniji Scholz nije isporučena ugovorena količina od 6.000 tona čelika. On je objasnio da je proizvedeno 4.000 tona čelika za nemačku firmu, ali da nije isporučen zbog "lošeg kvaliteta" iako su obezbeđeni najkvalitetnija sirovina i uslovi za rad.

Loše rezultate Davidović pripisuje "nepoštovanju tehnologije i radne discipline" zbog čega apeluje na sve zaposlene da "promene odnos prema poslu i iskoriste poslednju šansu za spas fabrike". Davidović je raspustio upravu fabrike, smenio 40 rukovodilaca zbog, kako je naveo, "katastrofalnih poslovnih rezultata" u junu i gubitka od 2,7 miliona evra za poslednja dva meseca.

On je saopštio da neće odustati od "spasavanja" nikšićke fabrike čelika koja "ukoliko se budu poštovale instrukcije Scholz, kao glavnog partnera, ima priliku da izađe na tržište kvalitetnih čelika".

Željezara je do sada dva puta neuspešno prodavana, a njen poslednji vlasnik je bila kompanija Montenegro Speciality Steels (MNSS) registrovana u Holandiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;