U "Simpo-Šik" otvoren pogon za proizvodnju lesonita - Posao za 522 radnika

19.04.2011. | eKapija

U Drvnom kombinatu "Simpo-Šik" u Kuršumliji juče je otvoren pogon za proizvodnju lesonita u kojem će biti zaposleno 522 radnika.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić najavio je da će Vlada ove godine investirati još 1,5 miliona evra, čime će se omogućiti zapošljavanje još 100 radnika do kraja godine. On je istakao da će u ovoj godini "Simpo Šik" proizvesti robu u iznosu većem od 20 miliona evra.

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić i prisustvovali su otvaranju fabrike sirovog lesonita.

Dačić je tom prilikom ocenio da je ponovno otvaranje fabrike u Kuršumliji herojski čin njenih radnika jer je to učinjeno u vreme ekonomske krize i ukazao na to da je ovaj kraj od strateške važnosti za celu Srbiju.

On je istakao da se Kuršumlija nalazi nadomak Kopnene zone bezbednosti, koja je, kako je rekao, i danas izložena upadima albanskih ekstremista, kao i krađi šume.

Zamenik predsednika Vlade je izrazio nadu da radnici više neće imati potrebe da izlaze i blokiraju vitalne saobraćajnice kao što su to činili pre dve godine nezadovoljni time što fabrika u Kuršumliji nije radila, a oni nisu primali plate.

Kalanović je izjavila da je otvaranje ovog pogona rezultat borbe Vlade za svakog čoveka i za svaku fabriku i podsetila na period od pre godinu dana kada je fabrika bila zapuštena, stanje haotično, a zaposleni bez nade i zarada.

Prema njenim rečima, u ovoj fabrici su zaposlena 522 radnika, od kojih je mnogo mladih.

Ona je naglasila da će Vlada nastaviti da pomaže modernizaciju pogona u Kuršumliji zato što je to od izuzetnog značaja za oživljavanje ovoga kraja s obzirom na to da se ova opština ubraja u jednu od najnerazvijenijih u Srbiji u kojoj je stopa nezaposlenosti 28,6%.

Krkobabić je poručio da sada treba ići dalje, otvoriti novi pogon za proizvodnju oplemenjenog lesonita, uvoditi nove tehnologije i zapošljavati nove ljude.

Javno preduzeće "Srbijašume" u kontinuitetu će nastaviti da snabdeva "Simpo Šik" najkvalitetnijom sirovinom, rekao je on.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...