INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Otvoren 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

01.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Na Beogradskom sajmu danas je svečano otvoren jubilarni 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, događaj koji okuplja više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva. Na otvaranju manifestacije, ministarka privrede Adrijana Mesarović istakla je potencijal domaće drvne industrije, naglašavajući rast izvoza nameštaja.

Sajam nameštaja

Ilustracija (Foto: Pexels)

Prema rečima ministarke Mesarović, u prethodnoj godini izvoz nameštaja od drveta dostigao je vrednost od 768,7 miliona evra, što predstavlja rast od 12,7 odsto u odnosu na 2022. godinu, preneo je Tanjug.

Mesarović je takođe podvukla konkurentnost domaće industrije nameštaja na međunarodnom tržištu, navodeći visoki kvalitet i dizajn kao ključne prednosti.

Ona je naglasila da Srbija može dodatno unaprediti svoj položaj na globalnom tržištu kroz sporazume o slobodnoj trgovini sa zemljama CEFT-a, Evropskom unijom, Kinom, evroazijskom ekonomskom unijom, Turskom, Velikom Britanijom, kao i kroz regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan.

Na sajmu učestvuju renomirani proizvođači i dizajneri iz brojnih zemalja, uključujući Švedsku, Nemačku, Italiju, Poljsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju.

Izlagači su predstavili širok spektar nameštaja za različite namene, od stambenih i kancelarijskih prostora do baštenskog nameštaja, kuhinja i spavaćih soba. Posetioci mogu videti različite stilove - od modernog i minimalističkog, do klasičnog i rustičnog dizajna.

Pored nameštaja, izloženi su i elementi unutrašnje dekoracije, rasveta, dekorativni predmeti i dodaci za opremanje prostora.

Sajam se održava do 6. oktobra u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A Beogradskog sajma, dok u hali 5 paralelno traje Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, manifestacija koja se završava dan ranije, 5. oktobra. Ovaj sajam predstavlja najnovije tehnologije i alate koji redefinišu proces obrade drveta i njegovu primenu u proizvodnji nameštaja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;