Početak gradnje tržnog centra „Ikea“ moguć već ove godine

10.02.2011. | Z. Luković | Blic

Švedska kompanija „Ikea” nije odustala od Srbije i ukoliko se uspešno završe pregovori oko zemljišta, prema saznanjima „Blica”, realna je mogućnost da se ove godine „zakopa prvi ašov“, odnosno započne izgradnja tržnog centra.

Ministarstvo trgovine i usluga je reklo da „nisu tačne spekulacije da je kompanija odustala od izgradnje tržnog centra u Srbiji”. Inače, ova kompanija je do sada uložila 15 miliona evra, koliko košta dosadašnje funkcionisanje njihove tri firme u Srbiji.

- Mi vodimo pregovore, nismo još ništa zaključili u smislu konkretnog ugovora. Nismo ni odustali i pregovaramo oko lokacije i cene zemljišta – rekao je kratko između dva sastanka „Blicu“ Vojislav Lalić, čovek koji vodi poslove i predstavlja „Ikeu” u Srbiji.

Interesovanje ove kompanije, saopštilo je Ministarstvo trgovine, pre svega je vezano za izgradnju tržnog centra, a zatim i robne kuće. Inače, ova švedska kompanija sada zapošljava oko trideset osoba i dobro sarađuje sa „Simpom” i fabrikom „Jasen Lukić“ iz Paraćina.

Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga, svojevremeno je nagovestio da je „Ikea“ izabrala Srbiju za svoj regionalni centar i da planira da izgradi pet trgovačkih centara u našoj zemlji, u koje će investirati 800 miliona evra.

To nije opovrgnuto, ali je dinamika sporna, jer krajnji rok je 2015. godina, a do sada je od najavljene gradnje dva centra u Beogradu, po jednog u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, učinjeno ništa. IKEA je planirala dva centra u Beogradu i po jedan u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

 
Share |

Komentari: 1

branko nikolic 12.02.2011 10.22.06

dobar dan ja bih nekako ako moze da se ucestvuje u tenderu za izgradnju ovoga objekta .

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...