INFONET-468X60-BANNER

Intesa Sanpaolo uložila više od milijardu evra u Srbiji

29.11.2010. | Biznis

Italijanska bankarska grupa Inteza Sanpaolo (Intesa) investirala je više od milijardu evra u Srbiji, izjavio je danas u Londonu direktor grupe za jugoistočnu Evropu Masimo Perdići. On je kazao da je grupa osim toga kroz svoju ćerku-banku u Srbiji Banku Inteza, obezbedila više od 2,4 milijarde evra za kreditiranje privrede i stanovništva.

"To je pokazatelj značaja koji Inteza Sanpaolo pridaje doprinosu razvoja lokalne ekonomije", kazao je Perdići novinarima iz Srbije koji su bili u poseti predstavništvu Banke Inteza Sanpaolo u Londonu.

Perdići je kazao da očekuje opšti napredak Srbije zahvaljujući i napretku ka članstvu u Evropskoj uniji i integraciji u evropsku ekonomiju.

- Što je država više integrisana sa EU bolja će biti opšta ekonomska situacija - ocenio je on. Perdići je naveo da bi nivo loših kredita u regionu mogao da postane problematičan u narednim mesecima, ali je dodao da banka radi na rešavanju tog problema tako da je celokupna slika situacije pozitivna.

Direktor Inteza Sanpaolo grupe za jugoistočnu Evropu Masimo Perdići kazao je i da je grupacija veoma zadovoljna rezultatima Banke Inteza u Beogradu, koja je vodeća na srpskom tržištu i višestruko je nagrađivana za kvalitet usluga koji pruža.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;