INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Gradnja novog nadvožnjaka kod Ade Ciganlije ponovo pod znakom pitanja

24.10.2024. | eKapija

Projekat izgradnje novog nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici, koji bi trebalo da zameni postojeću dotrajalu strukturu, suočava se sa novim odlaganjem. Tender za tehničku kontrolu dokumentacije, ključan za napredak ovog projekta, zvanično je obustavljen jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Nadvožnjak

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je ovaj javni poziv sa procenjenom vrednošću od 3,3 miliona dinara bez PDV-a, ali zbog izostanka prijava, proces je zaustavljen, navodi eKapija.

Još nije poznato kada će novi tender biti raspisan, niti da li će određene stavke u ugovoru, uključujući vrednost posla, biti revidirane. Jasno je, međutim, da će ovaj zastoj dodatno produžiti realizaciju celokupnog projekta.

Stari nadvožnjak već godinama nije u stanju da podnese težak saobraćaj, zbog čega je autobuski i teretni saobraćaj preusmeren na petlju kod Hipodroma, podseća eKapija. Ova situacija znatno otežava kretanje u pravcu Banovog brda.

Planom je predviđeno rušenje postojećeg nadvožnjaka, budući da njegova trasa ne odgovara trasi planiranog novog nadvožnjaka i rampi koje će biti izgrađene. Pored same izgradnje novog nadvožnjaka, neophodna je i rekonstrukcija kao i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;