SFSOPLATE-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Druga faza izgradnje kompleksa BAS-a: Tender za gradnju stanične zgrade

21.10.2024. | eKapija

U okviru uređenja nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izgradnju centralne stanične zgrade. Ovo je druga faza radova na izgradnji kompleksa nove autobuske stanice, a vrednost je procenjena na 48,1 milion evra (5,63 milijarde dinara).

BAS

Stanična zgrada će imati 5 glavnih ulaza i izlaza, stanični trg i 2 parkinga (Foto: BAS)

Projekat je izradio Saobraćajni institut CIP po nalogu Grada Beograda, a centralna zgrada stanice biće slobodnostojeća i organizovana na više nivoa: suteren, prizemlje, prvi sprat i povučeni sprat.

Kako portal eKapija navodi, glavni ulaz u objekat biće iz Ulice Antifašističke borbe, dok će ulazi na peronski plato biti postavljeni sa suprotne strane.

Planirano je da zgrada ima pet glavnih ulaza i izlaza, kao i stanični trg sa pristupnim putevima i dva parkinga za kratkotrajno parkiranje. Iznad podzemne garaže sa 218 parking mesta nalaziće se natkriveni pešački trg.

BAS

Stanica će moći da opsluži oko devet miliona putnika godišnje (Foto: BAS)

Kapacitet stanice je predviđen za 20.000 putnika dnevno, odnosno oko devet miliona putnika godišnje, dok će u udarnim smenama raditi 460 zaposlenih, od ukupno 700 planiranih radnika koji će raditi u tri smene, navodi se u projektu.

U prizemlju će se nalaziti šalter sala za prodaju karata, informacije, reklamacije, kao i dodatni sadržaji kao što su "rent a car" usluge, turističke agencije, garderoba, pošta, banka restorani i drugo, piše eKapija.

Na prvom spratu biće organizovane poslovne jedinice koje su u funkciji autobuske stanice, dok će na drugom spratu biti kancelarije i prostor za odmor vozača autobusa. Zgrada će imati površinu od 27.385 kvadratnih metara.

Tender za izgradnju centralnog objekta otvoren je do 22. novembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;