INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Delovi Spensa će biti srušeni zbog izgradnje hotela, garaže i bazena

21.08.2024. | eKapija

Uskoro bi delovi Spensa mogli da budu srušeni kako bi se omogućila izgradnja hotela za sportiste, garaže i zone otvorenih bazena. Predviđa se da hotel, sa kapacitetom od najmanje 300 ležajeva, ima 16 spratova, dok bi novi restoran-vidikovac bio smešten u najvišem delu drugog objekta, visine do pet spratova.

Projektovanje

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Iz nacrta Odluke o izmenama i dopunama PGR-a prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu vidi se da je u planu rekonstrukcija postojećeg objekta Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, dogradnja i izgradnja novih delova objekta, prenosi portal eKapija.

Biće srušen zapadni plato, garaža i delovi sa otvorenim bazenima, a izgradnja podzemne garaže planira se za područje ispod severnog platoa. Ulaz u budući hotel bio bi omogućen iz Sutjeske ulice, a realizacija projekta zavisi od konkretnih urbanističkih rešenja i programskih zadataka na nivou grada.

Planira se dogradnja trenažne dvorane, zapadnog platoa i restorana-vidikovca, kao i izgradnja nove zone otvorenih bazena. Nova garaža naći će se na mestu stare i imaće druge dimenzije.

Planovi su na javnom uvidu do 3. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;