INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Udruživanje snaga: MFE Formwork Technology je deo kompanije Doka

09.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Doka, vodeći svetski proizvođač oplate i skela, udružila je snage sa kompanijom MFE Formwork Technology, sa sedištem u Maleziji, liderom na tamošnjem tržištu monolitne aluminijumske oplate.

Doka i MFE

(Foto: Doka)

Ujedinjeni Doka i MFE sada su postali glavni igrač u azijsko-pacifičkom regionu. Za klijente to znači inovativna rešenja od jednog dobavljača. 

Ovom akvizicijom kompanija Doka je dostigla još jednu važnu prekretnicu u svom strateškom planu rasta, čime je ojačala svoju poziciju u jugoistočnoj Aziji i regionu Pacifika, tržištu koje se zajedno sa Severnom Amerikom polako ali primetno razvija. 

Robert Hauser, izvršni direktor Doka GmbH, ističe: „Veoma mi je drago što mogu konačno da objavim da se MFE pridružila kompaniji Doka, a time i globalnoj Umdasch Grupi. Već dugi niz godina negujemo poslovnu saradnju, koju smo sada podigli na viši nivo. MFE je iskusna kompanija sa velikim znanjem i najsavremenijim proizvodnim kapacitetima i inovativnim visokokvalitetnim proizvodima cenjenim od strane klijenata. Sada udruženi raspolažemo pravim oplatnim rešenjima za svaki projekat bez obzira na njegovu veličinu i možemo još bolje da odgovorimo potrebama naših klijenata. Uz to nudimo i rešenja za skele, što nas čini nepobedivim“.

Doka i MFE

MFE Formwork Technology (Foto: Doka)

Osnovan 1991. godine, MFE je postao svetski lider u monolitnim aluminijumskim oplatama. Korišćenje monolitne oplate omogućava da se segmenti kao što su ploče i zidovi izlivaju u jednom taktu, što za rezultat ima bešavne betonske površine. Ova tehnika je posebno pogodna za projekte sa manje složenim i repetitivnim geometrijskim zahtevima.

Sa sedištem u Maleziji i više od 2.200 zaposlenih, kompanija se etablirala kao pouzdan partner za efikasno izvođenje građevinskih projekata, postavljajući standarde u građevinskoj industriji.

S druge strane, Doka je specijalista za čeličnu oplatu u kombinaciji sa drvetom i ima bogatu ponudu rešenja za grandiozne projekte, poput nebodera, infrastrukturnih objekata ili termoelektrana.

MFE, s druge strane, dobija snažnog saveznika, jer Doka ima široku globalnu prodajnu mrežu i aktivna je u preko 60 zemalja sveta na više od 170 lokacija. „Danas smo postigli još jednu prekretnicu u našoj 35-godišnjoj istoriji. Uzbuđeni smo zbog pridruživanja Doka porodici, koja otvara nove horizonte za saradnju i poboljšava našu sposobnost da dosegnemo širu klijentelu širom sveta. Zajedno se radujemo se što ćemo iskoristiti naše udružene snage i stručnost kako bismo pokrenuli inovacije i pružili jedinstvena rešenja našim klijentima širom sveta“, kaže g. Jim Robinson, predsednik MFE Grupe kompanija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;