INFONET-468X60-BANNER

Gradi se novi dom za digitalne nomade na Zlatiboru

28.02.2024. | eKapija

Na Zlatiboru je u planu proširenje kapaciteta Inovacionog biznis centra (IBC), koji se trenutno nalazi u zgradi Kulturnog centra, u cilju iznalaženja rešenja za rastuće potrebe digitalnih nomada i startap zajednice.

Nova zgrada biće u blizini sadašnje lokacije IBC-a

Nova zgrada biće u blizini sadašnje lokacije IBC-a (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Ovim povodom Opština Čajetina je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade IBC-a koja će biti opremljena savremenim coworking prostorom predviđenim za oko 30 korisnika, prostirući se na 210 kvadratnih metara. Dodatno, biće dostupna konferencijska sala sa 100 mesta i dve učionice, jedna za 32, a druga za 35 korisnika, navodi portal eKapija.

IBC će imati kancelarijski prostor, učionice i konferencijsku salu

IBC će imati kancelarijski prostor, učionice i konferencijsku salu (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Za 10 zaposlenih predviđen je kancelarijski prostor od 150 kvadratnih metara, a dodatnih 10 kancelarija biće na raspolaganju za iznajmljivanje na ukupno 200 kvadratnih metara. Objekat će takođe sadržati laboratorijski prostor na 100 kvadratnih metara, prostor za odmor i rekreaciju, izložbeni prostor, kafe bar, te parking prostor za 15 vozila i garažu sa 45 parking mesta.

Korisnicima će na raspolaganju biti kafe bar, prostor za rekreaciju i parking

Korisnicima će na raspolaganju biti kafe bar, prostor za rekreaciju i parking (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Portal eKapija piše da se lokacija nove zgrade nalazi na katastarskoj parceli 4468/1, KO Čajetina, blizu sadašnje lokacije IBC-a. Vrednost tendera za izradu tehničke dokumentacije procenjena je na 2 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe 7. marta.

Nova zgrada će imati laboratorijski i galerijski deo

U planu je laboratorijski i izložbeni deo (Foto: Opština Čajetina/Tenderska dokumentacija/Screenshot)

Ovim proširenjem, Zlatibor se dodatno pozicionira kao atraktivna destinacija za digitalne nomade, startape i poslovne ljude, nudeći im moderan i funkcionalan prostor za rad, učenje i razvoj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;