INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veka i Texino: Rešenje za pametan dom

28.11.2023. | Gradjevinarstv.rs

Trend koji je pre nekoliko decenija započeo kao automatizacija objekata, sada pronalazi svoj put u sve više domova pod popularnim nazivom "pametna kuća" (Smart Home). Pored potencijalnih dobitaka u pogledu energetske efikasnosti, životnog komfora i sigurnosti, ovaj trend se zasniva i na jednostavnosti ugradnje tehnologije. Međutim, za potpuni razvoj potencijala sistema Smart Home potrebno je tehničko znanje stručnjaka, posebno kada je reč o prozorima i vratima. Partneri kompanije VEKA ovde imaju koristi od sveobuhvatne podrške i sofisticiranog TEXINO sistema pametne kuće.

TEXINO sistem pametne kuće

TEXINO sistem pametne kuće (Foto: VEKA)

Pojava interneta, bežičnih sistema za uštedu energije, kao i funkcionalnih pametnih telefona, dovela je do promene situacije, tako da sada privatna lica mogu lako da instaliraju jednostavne Smart Home sisteme, najčešće kao nadogradnju postojeće kućne tehnologije. Ukoliko su u pitanju kompleksni sistemi sa velikim brojem komponenti, ipak je neophodno profesionalno planiranje i implementaciju prepustiti specijalizovanim majstorima.

Kao lider na svetskom tržištu u proizvodnji PVC sistema za prozore i vrata, kompanija VEKA je takođe među vodećim u branši kada su u pitanju pametne kuće, jer prati razvoj Smart Home tehnologije od samog početka. Kako bi se proizvođačima stolarije omogućio jednostavan ulazak u ovaj atraktivni segment tržišta, sve aktivnosti automatizacije objekata su objedinjene pod brendom TEXINO, koji je svojim brojnim komponentama savršeno usklađen sa visokokvalitetnim sistemima VEKA profila.

TEXINO asortiman je razvijen u saradnji sa evropskim liderom na tržištu pametnih kuća, kompanijom eQ-3 i potpuno je kompatibilan sa Homematic IP sistemom. Kao rezultat toga, TEXINO je izuzetno moćan, jednostavan za instalaciju i takođe posebno fleksibilan. Može se proširiti dodatnim funkcijama u bilo kom trenutku i kompatibilan je sa uređajima i uslugama drugih proizvođača, kao što su poznati glasovni asistenti Amazon Alexa i Google Assistant.

Posebno važna karakteristika sistema TEXINO je visok nivo bezbednosti, zato što je Homematic IP trenutno jedino rešenje za pametne kuće čiji su protokol, IT i bezbednost podataka sertifikovani od strane nemačkog strukovnog udruženja VDE.

Sa TEXINO opremom možete dizajnirati dom prilagođen vašim potrebama. TEXINO nudi kompletno rešenje za poboljšanje efikasnosti, bezbednosti i udobnosti vašeg doma, kao što su na primer: održavanje prijatne unutrašnje temperature sa odgovarajućom vlažnošću, automatsko otvaranje i zatvaranje prozora ili roletni radi praćenja kvaliteta vazduha, simuliranje prisustva u kući, regulisanje toplote u domu kontrolom radijatora pre dolaska ili isključivanje grejanja kada su prozori otvoreni, otključavanje vrata daljinskim upravljačem i telefonom ili čak jednim klikom aktiviranje dugmeta za paniku za zaštitu kuće koje automatski zatvara prozore i zaključava ulazna vrata, itd.

TEXINO proizvodi uključuju pametne utikače, automatske pogone za prozore i vrata, termostate, senzore za CO2 i za vlažnost, a dizajnirani su da rade zajedno i obezbeđuju potpunu kontrolu nad domom. TEXINO je izuzetno jednostavan za korišćenje, preko aplikacije instalirane na vašem telefonu ili tabletu, omogućavajući potpunu kontrolu. Pruža više sigurnosti za dom tokom odsustva ili u slučaju neočekivane oluje. Jednostavno nudi više udobnosti i vremena za važne stvari u životu.

Svi TEXINO proizvodi su dizajnirani za upotrebu sa VEKA sistemima za prozore i vrata. Proizvođači stolarije imaju koristi od sveobuhvatne podrške koju pruža dobavljač sistema. VEKA je uvek tu za sva pitanja, podršku i obuku.

Ukoliko se odlučite za kupovinu VEKA PVC stolarije, budite sigurni da ulažete u dugoročnu investiciju. VEKA prozore i vrata možete potražiti kod partnera koji su rasprostranjeni širom Srbije, a možda baš u neposrednoj blizini vašeg doma.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;