INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Spajanje Bulevara patrijarha Pavla sa mostom na Adi i ostali planovi za narednu godinu

17.12.2021. | Beoinfo

Predstavljen je Nacrt budžeta Grada Beograda za narednu godinu, kao i predlozi građana za projekte koji će se finansirati iz budžeta Grada.

Most na Adi biće spojen sa Bulevarom Patrijarha Pavla

Most na Adi biće spojen sa Bulevarom Patrijarha Pavla (Foto: Pixabay)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio da je tokom dve nedelje, koliko je trajala javna rasprava, 9.046 građana dalo svoje predloge koji treba da uđu u budžet Grada Beograda za 2022. godinu i dodao da će sledeće godine Beograd imati budžet koji će iznositi više od 160 milijardi dinara odnosno oko milijardu i 365 miliona evra, te da je to najveći budžet u modernoj istoriji Beograda.

Između ostalog, najavio je da na proleće kreću radovi kako bi se povezao Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla. Predlog je i da se rasterete naselja Medaković, Braće Jerković, Veljko Vlahović, Stepa Stepanović, Kumodraž i Banjica, odnosno da se od Plavog mosta napravi potpuno novi izlaz na auto-put, i to je stavljeno u budžet za 2022. godinu.

Pitanje kanalizacije na levoj obali Dunava važno je velikom broju građana i Vesić je podsetio da je raspisan tender sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Krnjača 2, te da se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju više od 80 kilometara sekundarne kanalizacije.

Najavio je i izgradnju pet velikih bazena – u Borči, Grockoj, Zemunu, Lazarevcu i na Vračaru. Zahvaljujući predlozima građana, od januara deca od prvog do četvrtog razreda koja žive na teritoriji opština Lazarevac, Mladenovac, Surčin, Grocka i Novi Beograd dobiju besplatnu školu sporta. Ovim školama biće obuhvaćeno ukupno 110.000 dece.

Građani su tražili i 12 parkova, od kojih će osam biti realizovano, kao i 46 sportskih igrališta, od kojih će 11 biti urađeno, a očekuje nas i uređenje Bajfordove šume.

U gradskoj Skupštini ističu da je ovaj vid saradnje sa građanima izuzetno značajan, jer je veliki broj građana od pre nekoliko godina uključen u planiranje gradskog budžeta. Između ostalog, upravo je započeta i rekonstrukcija pozorišta "Dadov", što su građani zahtevali na prošloj raspravi o budžetu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;