INFONET-468X60-BANNER

Ulaganje u komunalnu infrastrukturu u Sopotu

22.03.2021. | Tanjug

Opština Sopot će kroz realizaciju programa "Čista Srbija" dobiti 220 kilometara kanalizacije i tri fabrike za preradu otpadnih voda, najavio je u subotu (20.03.2021) ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomišlav Momirović tokom posete toj beogradskoj opštini. On je sa predsednikom te lokalne samouprave Živoradom Milosavljevićem i direktorima javnih komunalnih preduzeća razgovarao o ulaganjima u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu na tertoriji Sopota.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Infrastruktura koja je urađena poslednjih decenija u opštini Sopot je neverovatna. Mi u okviru projekta "Čista Srbija" planiramo velike infrastrukturne investicije, pre svega u komunalnu infrastukturu u opštini Sopot. To je 220 kilometara kanalizacione infrastrukture i tri postrojenja za prečcišćavanje otpadnih voda - izjavio je ministar Momirović.

Dodao je da se u Miinstarstvu prilikom pravljenja planova za ovu prigradsku opštinu vodilo računa da se ne rasipaju narodne pare, ali i da se ne ograničava razvoj Sopota.

- Svi smo svesni koliko je opstina Sopot postala značajna za ceo Beograd, koliko ljudi tokom leta se izmešta i iseljava ovde, I želimo da taj razvoj podržimo i da nastavimo investicije u tom pravcu. Takođe, rezimirali smo i dosadašnje investicije u infrastrukturu. Zaključili smo da moramo neke puteve da obnovimo, pre sega ovaj od Đurinaca do Sopota, kao i neke pružne prelaze, tako da mislim da nas u narednom periodu očekuje dosta živa invesiciona aktivnost ovde - dodao je ministar građevinarstva.

Momirović je rekao da se opština Sopot, od jedne sredine okrenute poljoprivredi transformisala u mali industrijski i turistički centar Beograda.

- Ovo je veliki dan za Sopot, jer je ministar Momirović stanovnicima Sopota, ali i svima koji su vezani za ovu opštinu ulio nadu da će u skorijoj budućnosti jedan gorući problem, problem kanalizacije biti rešen - rekao je predsednik opštine Milosavljević.i dodao da su se dotakli tema kao što su rekonstrukcija saobraćajnica, pružnih prelaza, održavanje saobraćajnica jer je to svakodnevno tišti gradane ovog dela.

Milosavljević je takođe izjavio i da Sopot razvojnu šansu vidi u turizmu i razvoju privrede.

- Šansa je da imamo zdravu životnu sredinu, da možemo da kroz resurse koje imamo na Kosmaju, Trešnji i na drugim mestima izgradnjom kanalizacije forsiramo turizam kao deo privredne ponude ovog kraja. A sa druge strane izgradnjom svih ovih saobraćajnica da ovu prigradsku opštinu dovedemo bliže centru grada - naveo je predsednik opštine Sopot.

Ministar Momirović i predsednik opštine Milosavljević su nakon sastanka obišli radove na Avalskom putu, putu od Tresija prema Barajevu, kao i na putu Đurinci-Sopot-Kosmaj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;