INFONET-468X60-BANNER

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

22.12.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost i ekološki problemi sve više zaokupljaju pažnju svih nas. Sagorevanje čvrstih i fosilnih goriva predstavlja jedan od najvećih izvora zagađenja. Pored toga, nekontrolisana eksploatacija ovih resursa uzrokuje dodatne ekološke probleme. Prelaskom na čistija i energetski efikasnija rešenja, ne samo da smanjujemo negativan uticaj na životnu sredinu, već i negatian uticaj na kućni budžet.

Električno podno grejanje osim što pruža najveći nivo komfora i ne zagađuje životnu sredinu, smanjuje i potrošnju energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Zahvaljujući principu na kom radi, toplota se stvara tamo gde je i potrebna, u samom podu, tako da ne postoje gubici prilikom njenog transporta. Osim toga, instalacijom grejnih kablova i/ili grejnih mreža eliminiše se potreba za tehničkim prostorijama, kotlovima, pumpama i drugom opremom... Takođe, za razliku od drugih sistema, električno podno grejanje ne zahteva nikakav servis niti održavanje u višedecenijskom periodu eksploatacije.

Velika površina poda, zagrejana na nisku temperaturu, obezbeđuje ravnomernu i prijatnu raspodelu temperature u celom prostoru. Zahvaljujući tome u prostorijama sa podnim grejanjem, imaćete isti osećaj komfora sa temperaturom vazduha koja je niža oko 2°C u odnosu na druge grejne sisteme, pa ćete uštedeti do 20% energije potrebne za zagrevanje.

Električno podno grejane – ekološko i energetski efikasno rešenje

Upotrebom termostata sa mogućnošću programiranja ili daljinske kontrole, osim što se podiže nivo komfora prilikom upravljanja grejnim sistemom, štedi se energija i smanjuje račun za grejanje. U vreme kada se ne boravi u grejanom prostoru (bilo da je to dom i različite prostorije u njemu, poslovni ili drugi prostor), sistem će održavati temperaturu poda na nižoj temperaturi i aktiviraće se neposredno pred dolazak kako bi se imala željena temperatura.    

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;