INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veliki planovi u Velikoj Plani

23.10.2020. | B. Petrović | eKapija

Opština Velika Plana planira ulaganje u prostor oko nekadašnjeg Žabarskog mosta, a prema Planu detaljne regulacije za ovu prostornu celinu, koji je, prema rečima predsednika Opštine Igora Matkovića, nedavno usvojen, severno od mosta preko Velike Morave gradiće se i Avantura park, dok su uz stari most predviđene površine za uslužne i komercijalne delatnosti. U planu je i izgradnja kamp i vikend naselja, otvorenih terena za sport i rekraciju, kao i uređenje gradske plaže. Sve to na površini od oko 44 hektara. Obrađivači plana su ArhiPlan iz Aranđelovca i Andzor Engineering iz Novog Sada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- To je veliki projekat koji će se raditi nekoliko godina i on će uključiti i privatne investicije, dok će opština investirati u radove na parcelama koje su u njenom vlasništvu - kazao je prvi čovek Velike Plane. On je dodao da su u toku radovi na izgradnji i zameni vodovodne mreže i popločavanju dela glavne ulice u gradu. U proteklih pet godina rekonstruisano je više od 120 ulica u opštini, samo u ovoj trisdesetak, a do kraja godine biće asfaltirano još nekoliko njih, podsetio je.

Rekao je takođe i da su u 2020. završena tri velika putna pravca uz pomoć Vlade Srbije: Velika Plana-Smederevska Palanka, Veliko Orašje-Smederevska Palanka i Markovac-Svilajnac, kao i da je u narednom periodu u planu završetak još dva regionalna puta, Lozovik-Markovac i Svilajnac-Smederevska Palanka, takođe uz republička sredstva.

Opština Velika Plana završila je obnovu vodenice i restorana na Moravi Moravski raj kod starog mosta, koji je u vlasništvu lokalne samouprave i on će biti otvoren na proleće, rekao je u izjavi za eKapiju predsednik Opštine Igor Matković.

- U taj projekat je ove godine investirano 10 miliona dinara, a biće još ulaganja, jer je preostalo unutrašnje opremanje objekta. Sledeće godine predstoji sređivanje gradskog izletišta na tom području, koje će imati prostor za održavanje manifestacija i izložbeni prostor, kao i uređenje obale najavio je Matković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;