INFONET-468X60-BANNER

Projekti koje Grad Beograd realizuje u Obrenovcu vredni četiri miliona evra

05.10.2020. | Beoinfo

Meštani Obrenovca će dobiti vodu već u martu sledeće godine i ovo će biti prva prigradska opština u kojoj će 2021. godine svaka kuća imati vodu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišavši radove u petak (02.10.2020) na vodovodnoj mreži u naselju Stubline.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

– Žao mi je što o tome moram da govorim u 21. veku, ali to je nešto što smo zatekli. Naš plan pre četiri godine bio je da svaka kuća u Obrenovcu dobije vodu i srećan sam što smo došli u situaciju da ovaj plan ispunimo. Kada budemo završili ovaj projekat koji vredi oko 70 miliona dinara, a reč je o 12,3 kilometra primarne i sekundarne vodovodne mreže, čeka nas još jedan projekat vredan oko 80 miliona dinara koji ćemo početi iduće godine, kako bismo mogli da priključimo još četiri, pet sela koja jedina još nemaju vodu na teritoriji opštine Obrenovac – istakao je Vesić.

Vesić je rekao da se na isti način rešava problem vodosnabdevanja za južni deo Beograda, te da se radi regionalni vodovod Makiš–Mladenovac koji će biti gotov do 2023. godine i rešiće problem vodosnabdevanja južnih delova Grocke, Sopota i Mladenovca.

– U ovom trenutku projekti koje radi Grad Beograd, bez onih koje rade republika i opština, vredni su četiri miliona evra. Ovaj projekat – cevovod duž Valjevskog puta u Stublinama vredan je oko 70 miliona evra, zatim kanalizaciona mreža Urovci i Krtinska u vredosti od 125 miliona dinara, vrtić u naselju Belo polje vredan oko 200 miliona dinara i revitalizacija reni-bunara, čiji radovi su vredni 85 miliona dinara – naveo je zamenik gradonačelnika.

Radićemo i fabriku za preradu otpadnih voda u Obrenovcu, jednu od pet, čijim završetkom će ceo Beograd biti pokriven fabrikama za preradu otpadnih voda. Krenuli smo i u izgradnju toplodalekovoda Obrenovac–Beograd. Pored toga, ove godine ćemo usvojiti plan generalne regulacije šinskih sistema, a jedan deo tog plana odnosi se na širenje BG voza. Takođe, krenućemo u projektovanje pruge Bg voza prema Obrenovcu, od Železničke stanice u Zemunu do Obrenovca. Tako će građani Obrenovca dobiti i vezu BG vozom pored direktnog izlaza na auto-put – rekao je Vesić i dodao da, zahvaljujući dobrom stanju u budžetu, Grad Beograd može da rešava životne probleme građana.

Miroslav Čučković je rekao da će zahvaljujući primarnoj mreži, priključak moći da dobiju i naselja Ljubinić, Dren, Orašac, Vukićevica i delovi Velikog polja. To su stotine miliona dinara koje je Grad opredelio za Obrenovac.

Petar Petrović, predsednik MZ "Stubline", naveo je da je višedecenijski san da ovo naselje dobije vodu konačno ostvaren, jer počinje završna faza izgradnje primarnog voda, dužine kilometar i po, a potom i sekundarne mreže od šest i po kilometara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;