INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izabrani izvođači za proširenje Ulice Dragoslava Srejovića

23.09.2020. | eKapija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisala je ugovor sa izvođačima za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Mirijeva, koja bi trebalo da dobije četiri trake. Ugovorena vrednost je 194,57 miliona dinara bez PDV-a.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Obaveza dobavljača, grupe preduzeća koju čine: JKP Beograd-put, Cestra, Ras Inženjering niskogradnja, Resa gradnja, DC Energocoop i Saobraćajni institut CIP, je da obavi sve aktivnosti neophodne za izradu podloga za projektovanje (osim pribavljanja katastra nepokretnosti i katastra vodova koje su obaveza naručioca) da izradi celokupnu tehničku dokumentaciju, organizuje tehničku kontrolu/stručnu kontrolu dokumentacije i izvede radove (podloge + TD sa TK+ radovi) po sistemu "ključ u ruke".

Ulica Dragoslava Srejovića kategorisana je u mreži postojećeg stanja kao ulica I reda. Ova saobraćajnica ima važnu ulogu u povezivanju naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada.

Kako se navodi u projektu, predmet saobraćajnih površina je deonica ulice Dragoslava Srejovića u dužini od 800 metara, od kružne raskrsnice Bogoslovija do raskrsnice sa Volginom ulicim, odnosno ispred ulaza u kompleks preduzeća Beograd put. Postojeća ulica će biti proširena sa pripadajućom infrastrukturom, planira se dogradnja rezervoara i rekonstrukcija crpne stanice Pionir.

- Planom detaljne regulacije od Bogoslovije je predviđeno proširenje kolovoza sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine 12 metara, (dva puta šest metara) i obostrani trotoari širine tri metra. Dalje je planirana nova konstrukcija takođe, sa po dve trake po smeru, i ivično zelenilo sa desne strane širine 2,5 metara. Parkiranje u profilu ulice nije planirano. Planom je predviđeno da se problemi parkiranja rešavaju u okviru sekundarne mreže ulica koje opslužuju ulicu Dragoslava Srejovića. Parking površina ispred Beograd puta zbog proširenja profila gubi svoju funkciju - stoji u planu.

Prema tehničkoj specifikaciji, projektom je prdviđeno da se saobraćajnica uklopi u postojeće ulice i da se projektuju raskrsnice sa ulicama Generala Aračića, Milice Janković, Marijane Gregoran.

Osim saobraćajnih, projektom je predviđeno i uređenje zelenih površina, a postojeći drvored platana, kod preduzeća Beograd put, trebalo bi da se sačuva.

Javnom nabavkom obuhvaćena je izrada tehničke dokumentacije sa tehničkom kontrolom i izvođenje radova. Rok za izradu tehničke dokumentacije je 210, dok je rok za izvođenje radova 180 kalendarskih dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;