INFONET-468X60-BANNER

U planu rušenje objekata duž Zrenjaniskog puta i proširenje saobraćajnice

22.05.2020. | I. M. | eKapija

Elaboratom koji je stavljen na rani javni uvid povodom izrade PDR dela Zrenjaninskog puta, od kanala Sebeš do saobraćajnice Severna tangenta, predviđeno je širenje ove magistralne saobraćajnice, koja ujedno predstavlja i ulazni pravac u Beograd, sa severne strane.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Granicom plana obuhvaćen je deo teritorije Gradske opštine Palilula, koridor Zrenjaniskog puta sa kontaktnim područjem, od kanala Sebeš do saobraćajnice Severna tangenta, sa vezama saobraćajnica i infrastrukture do postojeće, odnosno planirane mreže. Površina obuhvaćena planom iznosi 75ha - navodi se u dokumentu koji je objavio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda.

Planom je predviđeno da se mreža saobraćajnica, koju čine Zrenjaninski put (magistralna saobraćajnica), Ivana Milutinovića (ulica drugog reda), Ovčanski put (ulica drugog reda), Bratstva i jedinstva (ulica drugog reda) i Severna tangenta (magistralna saobraćajnica), koja sada zauzima 10,28ha na ovom području, udvostruči.

Kako se navodi i cilj izrade plana jeste povećanje kapaciteta magistralne saobraćajnice. Takođe, predviđeno je da se desetostruko smanji površina za stanovanje sa postojećih 27ha na 2,5ha.

Oko saobraćajnica biće zasađen i zaštitni zeleni pojas u gustim zasadima drveća i šiblja, a po potrebi obodom pojasa planiraće se i pešačke i biciklističke staze koje povezuju ostale namene u prostoru.

Planira se i postavljanje i osnovnog uličnog mobilijara (klupe, osvetljenje, korpe za otpatke i dr.) za kraće zadržavanje i odmor.

Na ovom području planirana je i privredno-komercijalna zona, površine 7,55ha.

Rani javni uvid obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda od 13. do 27. maja 2020, a obrađivač plana je Urbanistički zavod Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;