INFONET-468X60-BANNER

Srpski projekat u finalu takmičenja za najlepšu fasadu Evrope

20.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Baumit već duži niz godina organizuje Life Challenge - izbor za najlepšu fasadu Evrope. Ove godine na takmičenju učestvuje 25 zemalja, sa preko 400 projekata, a po prvi put je u finale ušao i objekat iz Srbije!

U prvom krugu više od 400 projekata razvrstanih u 6 kategorija ocenjeno je od strane 13 renomiranih arhitekata. Najboljih 6 fasada iz svake kategorije će učestvovati u finalu u Valensiji, gde će stručni žiri izabrati pobednike svake kategorije i celog takmičenja.

Ovogodišnjih 36 finalista je izabrano, a među njima se po prvi put nalazi i projekat iz Srbije! 

Projekat M3 dospeo na listu prvih šest objekata u svojoj kategoriji po izboru članova žirija.

Srpski projekat u finalu takmičenja za najlepšu fasadu Evrope

Projekat M3

Kao projekat rekonstrukcije kuće iz 1967. zahtevi vlasnika podrazumevali su njenu nadogradnju, specijalnu statiku, poboljšanje izolacije, kao i rekonstrukciju i adaptaciju fasade. 

Danas prednju stranu kuće krase velike staklene površine. Fasada je naglašena drvenim žaluzinama od sibirskog ariša, koje omogućavaju stvaranje neverovatnog broja kombinacija i različitih izgleda fasade

Zgradu krase četiri terase orijentisane prema dvorištu, francuski balkoni na frontalnoj strani i krovna terasa sa najvećim bazenom na krovu u Beogradu, odakle se pruža zadivljujući pogled na grad. 

Smeštena u mirnom kraju Voždovca, predstavlja reprezentativno zdanje, koje se već na prvi pogled izdvaja svojom modernom arhitekturom i savremenim dizajnom.

Srpski projekat u finalu takmičenja za najlepšu fasadu Evrope

Projekat M3

U sklopu Baumit Life Challenge 2020 takmičenja, do kraja marta, i publika može odabrati svog favorita, a M3 projekat je trenutno drugoplasirani u svojoj kategoriji. Vaš glas (klik na 5-u zvezdicu) može da pomogne da "M3" projekat pobedi, a to možete učiniti OVDE.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;