INFONET-468X60-BANNER

Ada Ciganlija dobija konkurenciju

19.02.2020. | S. Petrović | eKapija

Sekreterijat za privredu Grada Beograda raspisao je novi tender za izradu i postavljenje plutajućeg pontona na jezeru Pariguz u Resniku. Novi tender raspisan je, nakon što je prethodni obustavljen jer na adresu Sekreterijata nije stigla nijedna ponuda.

Plutajući objekat – ponton, kako se navodi u dokumentaciji, služiće isključivo za kretanje pešaka. Ponton će biti postavljen na sredini jezera i omogućiće posetiocima neposredniji dodir sa jezerom. Bruto površina pontona sa stepeništem iznosiće 480m².

Ilustracija (www.pixabay.com)

Sekreterijat za privredu, raspisao je i tender za izgradnju ostalih sadržaja, kao što su parking-prostor, odmorište i stepenište.

Parking prostor mora biti pozicioniran severno od jezera a levo od pešačke pristupne staze. Posedovaće ukupno 37 parking mesta. Odmorište, će biti pozicionirano tako da se uklopi u kongfiguraciju terena, te će zadržati polukružnu formu, navodi se u tenderu.

Izgradnja pontona i ostalih sadržaja, je prva faza, u okviru projekta "Uređenje slobodnih površina na jezeru Resnik", potpisanog prošle godine između Opštine Rakovica i Sekreterijata. Predračunska vrednost radova ove faze iznosi 20 miliona dinara.

U okviru druge faze predviđena je izgradnja šetališta, dva odmorišta i mobilijara a u poslednjoj, trećoj fazi, planirano je da se površina od 20 hektara oko jezera ponudi investitorima za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa.

Ponton i ostali sadržaji će se raditi, prema idejnom projektu iz marta 2019. godine, koji je izradio Nenad Jovanović iz Ateljea za arhitektonsko projektovanje Slide Studio Beograd.

Rok za podnošenje ponuda za oba tendera je 16. mart, kada će se održati i otvaranje ponuda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;