INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava

18.10.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Grad Beograd u Luksemburgu sa EIB-om potpisao važan ugovor za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. Izgradnja će koštati 48 miliona evra i počinje na proleće. Grad Beograd će obezbediti 13 miliona evra, dok je Evropska investiciona banka dala kredit od 35 miliona evra.

On je podsetio da na ovom delu Beograda, koji je ispod nivoa Dunava živi više od 150. 000 ljudi koji nemaju ni septičke jame.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vreme je da se taj problem reši i mi ćemo to učiniti tako što će biti izgrađena fekalna kanalizacija, a od toga najvažnije je da ćemo uraditi i prečistače za preradu otpadnih voda, pa će u Dunav oticati prerađena i pročišćena voda - istakao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima raspisan je tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči i taj tender će biti završen u narednih nekoliko nedelja.

- Sa Ministarstvom građevine radimo na projektu rekonstrukcije Zrenjaninskog puta, a to su tri najveća problema građana na levoj obali Dunava - rekao je Vesić.

On je precizirao da je u Luksemburgu razgovarao sa predstavnicima EIB-a i o drugim projektima kao što je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Ostružnici i  izgradnji kanalizacije u Kaluđerici.

- Kaluđerica je bivše divlje naselje i veoma je važno da se i tamo uradi kanalizacija i reši taj problem - objasnio je zamenik gradonačelnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;